Momo Stavenuiter (BW) en Nick Pikaar (TOP) in duel onder de korf. | Foto: pr./René van Dam Foto: pr./René van Dam

TOP wint openingsduel Korfbal League

Sport Sassenheim

Sassenheim • Regerend landskampioen TOP heeft de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. In de eigen sporthal werd Blauw Wit met 28-25 verslagen.

De Korfbal League begint altijd met de wedstrijd waarmee het vorige seizoen was geëindigd: de finalisten TOP en Blauw Wit stonden in ronde 1 weer tegenover elkaar. Winnend finalist en daarmee landskampioen TOP kende geen personele wisselingen, maar Blauw Wit was op een aantal plekken gewijzigd.

Vooral in de eerste helft had TOP veel moeite met het directe spel van Blauw Wit en daarbij het hoge schotpercentage. TOP was ondanks dat de spelers goed op elkaar waren ingespeeld nog zoekende en dat resulteerde een aantal keer in plaatsfouten en ballen over de zijlijn. Langzaam groeide de regerend landskampioen in de wedstrijd en kwam er meer rust in het spel. De time-out van coach Jan Niebeek bij 4-8 zette de neuzen dezelfde richting op en TOP kroop dichterbij. Op slag van rust schoot Celeste Split de belangrijke gelijkmaker (13-13) binnen.

Na rust opende Blauw Wit weer de score, maar mede door een zuiver schietende Celeste Split (zeven goals) die veelvuldig door haar vakgenoten werd gezocht, kwam TOP voor het eerst op een voorsprong.  Gaandeweg trok TOP de wedstrijd steeds naar zich toe, waarbij het publiek mooie combinaties en doelpunten te zien kreeg. Het al eerdergenoemde schotpercentage van de spelers en de tomeloze inzet hielden Blauw Wit tot zeven  minuten voor tijd in de race. Daarbij waren vooral de spelhervattingen na een doelpunt van TOP diverse keren succesvol. Toen Barbara Brouwer met nog twee minuten op de klok van ver de 27-23 scoorde was de wedstrijd gespeeld. Alhoewel Blauw Wit toch nog uit twee achtereenvolgende aanvallen wist te scoren was de tijd te kort. Paul Anholts bepaalde met een slimme bal de eindstand op 28-25. De kop is eraf, de strijd om de landstitel is begonnen.