Een Warmonds podium:  Kees Heemskerk (m) en Leander van der Geest (r) staan bij de eerste drie. Jordy van Workum (l) wint het zilver. | Foto: pr./schaatspeleton.nl.
Een Warmonds podium: Kees Heemskerk (m) en Leander van der Geest (r) staan bij de eerste drie. Jordy van Workum (l) wint het zilver. | Foto: pr./schaatspeleton.nl. Foto: pr./schaatspeleton.nl

Kees Heemskerk wint marathon voor beloften

Sport Warmond

Warmond • Kees Heemskerk heeft de vierde wedstrijd in de KPN Marathon Cup voor Beloften gewonnen. De 23-jarige Warmonder was in Utrecht na een zware finale de snelste en pakte zo zijn eerste marathonwinst.

Jordy van Workum werd tweede, Leander van der Geest, net als Heemskerk lid van de Warmondse IJsclub, finishte als derde. Eerder deze maand pakte Van der Geest nog verrassend de derde plek in de Topdivisie.

Lisa naar de tweede plek

In de Dames Topdivisie reed WIJC-lid Lisa van der Geest naar de tweede plaats. Zij moest op het Utrechtse ijs alleen Janneke Ensing, die eerder op de dag nog tiende was geworden tijdens de World Cup Mass-start in Thialf, voor te laten gaan. Loesanne van der Geest finishte de wedstrijd als 27e, de Voorhoutse Denise van der Hulst finishte als 40e.

Op zaterdag 18 november rijdt het marathonpeloton de vijfde wedstrijd in Haarlem, een van de thuisbanen van de Warmondse IJsclub. Daar zullen naar verwachting veel WIJC-leden de clubgenoten aanmoedigen. Iris van der Stelt verschijnt daar opnieuw in het leiderspak aan de start. Met een achtste plaats behaalde de Sassenheimse in Utrecht voldoende punten om ook in Haarlem in het Oranje te mogen schaatsen. De wedstrijden starten in Haarlem om 17.45 uur met de Beloftencategorie, om 19.15 uur beginnen de vrouwen aan hun 80 ronden en om 20.30 uur sluit de Heren Topdivisie de avond af.