Geen makkelijke middag voor The Bassets. De Sassenheimers knokken voor elke meter. | Foto: pr. Foto: pr.

The Bassets ontevreden met winst

Sassenheim • De rugbyers van The Bassets konden na een interlandperiode zelf ook weer het veld in. De eerste helft van de competitie loopt op zijn eind en in de middenmoot - met The Bassets- is het spannend. Veel teams staan dicht bij elkaar, maar alleen de beste zes gaan na de kerstperiode deel uitmaken van de kampioenspoule. De eerste drie plaatsen zijn al vergeven en voor de overige drie plaatsen wordt door de rest hard geknokt.

Ook The Bassets knokken mee. Zij bezetten nu de vierde plek in de competitie, alleen is die plek in het geding. Met nog maar vier wedstrijden, waarvan de eerste afgelopen zaterdag tegen Ascrum uit Amsterdam, waren de verwachtingen hoog. Ascrum moest geslacht worden, maar The Bassets knokten meer tegen zichzelf dan tegen de Amsterdamse gasten. In de wedstrijd bleven echte kansen uit en Ascrum kreeg veel te veel ruimte. Met rust stond het 10-3, een magere score gezien de ambitie om punten te pakken.

Kunst en vliegwerk

In de tweede helft was het spel niet veel beter. De gasten uit Amsterdam gingen zelfs brutaal op zoek naar aansluiting, terwijl The Bassets maar niet onder die aanvalsgolven uit kwam. De Sassenheimers hielden met veel kunst en vliegwerk hun doellijn schoon en werden zelf niet of nauwelijks gevaarlijk. Toen de wedstrijd de laatste fase in ging, kwam de aanvalsmachine van The Bassets toch op gang. Scores bleven dan ook niet uit en de Sassenheimers wonnen met 27-3.

Een belangrijke winst na een niet al te beste wedstrijd. De eerstvolgende wedstrijd is tegen landskampioen RCH uit Hilversum. Een wedstrijd waarin een stunt nodig is om de punten in Sassenheim te houden.