Mick Snel maakt de winnende tegen KZ. | Foto: archief/ pr./Rene van Dam
Mick Snel maakt de winnende tegen KZ. | Foto: archief/ pr./Rene van Dam Foto: Rene van Dam

TOP wint in laatste minuut

Sport

Sassenheim • In de uitwedstrijd tegen KZ/Hiltex deed TOP goede zaken. In een spannende wedstrijd won de ploeg van coach Jan Niebeek met minimaal verschil. In deze wedstrijd bleek weer eens de kracht van TOP dat op beslissende momenten in staat is een wedstrijd naar zich toe te trekken. Mick Snel werd matchwinnaar door in de laatste minuut na een mooi uitgespeelde aanval te verzilveren.

TOP begon sterk aan de wedstrijd door in de eerste aanval te scoren. Daarna liet KZ een ongekend hoog schotpercentage zien en liep na de 1-1 uit naar 5-2. Topschutter Celeste Split had speciale dekking gekregen, maar dat hinderde haar weinig. Bijna ieder schot uit de handen van de Haagse was raak en zo hield zij TOP in de wedstrijd. Bij de 7-7 van Barbara Brouwer kwam TOP voor het eerst weer op gelijke hoogte. Vanaf dat moment hadden de Sassenheimers het beste van het spel. Lange aanvallen, veel rebound en mooie doelpunten van Daniel Harmzen, Nick Pikaar en Mick Snel. Ook verdedigend ging het beter. TOP liep uit naar 11-15 en ging rusten met 12-15. 

Slordig

De eerste goal was nog voor TOP, maar hierna gingen de bezoekers slordiger spelen en wat foutjes maken. Dit gaf KZ de gelegenheid om met name door een aantal strafworpen en ook mooie goals weer terug in de wedstrijd te komen. TOP miste in die fase zelf een strafworp en korfbalde vooral tegen zichzelf. Vanaf 17-18 zette KZ de achtervolging vol in en voerde de druk op. TOP kan hier korte tijd nog steeds een doelpunt tegenover stellen met een mooie omdraaibal van Barbara Brouwer, een afstandschot en een prachtige buzzerbeater van Jet Hendriks: 19-21.

Strafworpen

De volgende fase was de strafworpen fase, waarbij de strafworp die Sanne Jousma meekreeg een belangrijke was. Bij 21-23 was na een zeer discutabel goedgekeurde goal voor KZ de focus even weg bij TOP. KZ profiteerde optimaal en kwam met nog ruim vier minuten op gelijke hoogte. Vervolgens miste TOP een enorme kans op de voorsprong. Toch was het TOP dat met een prachtig uitgespeelde aanval Mick Snel in stelling wist te brengen. De aanvoerder faalde niet en scoorde de bevrijdende treffer. Alhoewel de bal nog in de aanval van KZ kwam lukte het hen niet nog een goal te forceren. Eindstand 23-24 en een belangrijke winst, aangezien volgende week LDODK te gast is in Sassenheim. De Friezen wist dit weekend met ongekend ruime cijfers (44-20) te winnen en zijn een geduchte tegenstander in de strijd om de play offs.

Uit de krant