RCL aanvoerster Sabine Verheul wint het duel met Marleen Joore maar haar inzet treft geen doel. Foto: Gert Jan van Heyningen

RCL fors onderuit tegen Ter Leede

De vrouwen van RCL kwamen er zaterdag in de derby tegen Ter Leede niet aan te pas. Het werd een uiterst sportief maar eenzijdig duel waarbij de Racing op eigen veld op alle fronten werd afgetroefd door de ploeg uit Sassenheim. In de eerste helft waren er wel mogelijkheden voor de rood-witte brigade maar het net werd niet gevonden. Na de 0-3 stand bij rust liep Ter Leede rustig uit naar 0-7. En die uitslag kwam hard aan bij het Leiderdorpse Sportteam van het Jaar.

Door: Gert Jan van Heyningen

Een wereld van tegenstellingen. Vrijdagavond bejubeld als Leiderdorps Sportteam van het Jaar om nog geen etmaal later het onderspit te moeten delven tegen Ter Leede. De eerste helft was ondanks de ijzige kou aantrekkelijk. Een technisch beter spelend Ter Leede kwam al na zeven minuten via Julie Hendriks op voorsprong. RCL probeerde wel degelijk de organisatie op orde te brengen en was bijna succesvol in de 17e minuut met een snelle uitval van Kirsten Kok die Drita Çelaj wegstuurde. De pass op Bo Tuinstra werd nog net onderschept maar de dreiging was wel aanwezig. Een aantal hoekschoppen volgden en tot twee maal toe kreeg aanvoerster Sabine Verheul de mogelijkheid de stand in balans te brengen maar de kansen werden niet verzilverd. De Racing verhoogde de druk wat Ter Leede veel meer ruimte gaf. Het leidde tot twee doelpunten van de club uit Sassenheim, in de 39ste e 40ste minuut. De Racing liet zich wel heel gemakkelijk de kaas van het brood eten en de motivatie ebde weg.

Eenzijdige strijd

Ter Leede oppermachtig en dat kreeg een heel duidelijk vervolg in de tweede helft. Een vriendelijke eenzijdige strijd volgde. In de 52e minuut pareerde RCL sluitpost Cynthia Roeleveld nog een aantal schoten. Ze bleef koelbloedig en standvastig maar het Sassenheimse geweld beukte op de Racing vesting. In de 66e minuut scoorde Ter Leede via Anne-Sophie Bakker die vijf minuten later tevens de stand op 0-5 bracht.

Tegengas kwam van Ashley Lieverse, Wilan Gies Broesterhuizen, Jennifer Beharie en Drita Çelaj maar de echte doorbraak werd niet gevonden. Uiteindelijk scoorden de meiden uit Sassenheim in de laatste fase nog twee keer.

Ontgoocheld

Een ingecalculeerde nederlaag voor RCL maar deze zevenklapper zonder echte strijd was toch een wereld van verschil. De Leiderdorpse Racing speelde opvallend vriendelijk maar liep wel degelijk achter de feiten aan. Coach Janet Griffioen was na afloop dan ook ontgoocheld en zichtbaar aangeslagen. "Het vertrouwen was aanwezig maar na 40 minuten was het over en uit. Geen excuus, echter het blessureleed blijft ons achtervolgen en wij hopen na de winterstop weer zo goed als compleet te zijn. Gezamenlijk moeten wij wel die klus gaan klaren op het allerhoogste amateurniveau. En dat is handhaving", aldus de positief ingestelde Griffioen.

Drita Çelaj is Kimberley Vermey te vlug af.