Lisanne Ruiter in actie. | Foto: pr.
Lisanne Ruiter in actie. | Foto: pr. Foto: pr.

Foreholte sluit handbaljaar af met verlies tegen topploeg

Voorhout • Voor de Kerst stond er nog één wedstrijd voor Foreholte op het programma. De nummer twee Quintus uit Kwintsheul was naar Voorhout gekomen op volle oorlogssterkte. Foreholte daarentegen had de dag voor de wedstrijd de bruiloft gevierd van schutter Dana van der Vlugt-Vincenten. Niet iedereen was dus even fit. Opbouwster Marisha vd Geest ontbrak zelfs, want ze was aan haar knie geopereerd. De sporthal was goed gevuld met supporters. Helaas bleek Quintus veel te sterk en wist na een 10-23 tussenstand met 26-44 de punten binnen te halen.

Dat Foreholte sowieso minder kwaliteit heeft dan haar tegenstander is wel bekend. De grondslag hiervan ligt voornamelijk in de gemaakte trainingsuren van jongs af aan. Daarbij beschikt Quintus over voldoende potentie en goede trainers. Zo is het verschil snel gemaakt. Toch doet het er niets aan af, dat Foreholte ook  kan beschikken over talentvolle handbalsters. Het kader binnen de vereniging werkt hard om het niveau omhoog te krikken, maar daar gaan jaren overheen. Quintus ging de wedstrijd echter furieus van start en voordat Foreholte het in de gaten had stond men na acht minuten 1-8. Trainer/coach Ken van Hasselt vroeg gelijk een time-out aan, om aanwijzingen te geven. Maar zowel fysiek als technisch, tactisch en conditioneel kwam zijn team duidelijk tekort. Halverwege de eerste helft was de stand 4-13 en hoewel Foreholte hierna wel wat terug deed, ging Quintus ook door met scoren. De ruststand was een verschil van dertien scores: 10-23.

Overlopen

In het begin van de tweede helft leek het erop, dat Foreholte overlopen zouden worden. Wederom door de zwakke schoten op doel en door foutieve aanspeelballen zorgden voor een 14-31  tussenstand na acht minuten. Vanaf dat moment veerde Foreholte op en wist achter elkaar ook het net te vinden. Dit voornamelijk door mooie afstandsschoten van Dana van der Vlugt (zij scoorde totaal acht keer) en het goede keepsterswerk van Mayra de Boer.

Halverwege de tweede helft was het 20-31, dus tijd voor de coach van Quintus voor een time-out. Dat  het scoreverloop snel kan veranderen bleek maar weer eens . Foreholte scoorde nog wel, maar moest zich gewonnen geven aan het snelle, beweeglijke spelletje van Quintus, dat met 26-44 won. Op zaterdagavond 6 januari speelt Foreholte in 't Veld tegen V.Z.V.

Voor Foreholte scoorden: Dana van der Vlugt-Vincenten 8, Naomi Hoogervorst 4, Chantal Slegtenhorst en Saskia Kolster en Melanie Zwaan allen 3 en 1 keer scoorden Kim Schuurbiers, Britt van Leijden, Lisanne Ruiter, Nikki vd Post en Merel van Drueten.