Het junior smallteam van Twirlvereniging Inspiration. | Foto: pr.
Het junior smallteam van Twirlvereniging Inspiration. | Foto: pr.

Twirlsters Inspiration succesvol op NK

Sport

Voorhout • Twirlvereniging Inspiration is al jaren vaste deelnemers aan het Nederlands Kampioenschappen Twirl. Ook dit jaar was de Voorhoutse equipe succesvol met twee nationale titels. Daarnaast wist Inspiration 22 tickets te bemachtigen voor de Wereld Kampioenschappen Twirl. 

Afgelopen weekend mocht Twirlvereniging Inspiration uit Voorhout deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen Twirl in Topsportcentrum Almere. Inspiration wist zich afgelopen jaar te plaatsen met het Junior Smallteam Twirling, Junior Smallteam Dancetwirl, het Senior Smallteam Twirling, Senior Small team Dancetwirling en het Large team. Naast de teams wisten alle solisten zich ook te plaatsen op de diverse solistische onderdelen voor de Nederlandse Kampioenschappen Twirl.

Het Twirl weekend startte op zaterdag 13 januari met het onderdeel Junior Smallteam Twirling. Voor Inspiration mocht het junioren team zich als eerste presenteren. De junioren hebben een sterk optreden neergezet met weinig drops en behaalden daarmee een zilveren medaille. Al snel volgde er meerdere solisten van Inspiration, die zich voor het onderdeel 1-baton, 2-baton, Duo twirling, Super-X-strut of Dancetwirl wisten te plaatsen. Een belangrijk doel voor de meeste solisten was dit weekend een top zes plek bemachtigen, om kans te maken afgevaardigd te worden naar de Wereld Kampioenschappen Twirl. 

Senior Smallteam

Rond het middaguur mocht het Senior Smallteam Dance twirl hun routine presenteren aan de jury. Dit jaar wilde zij hun titel van vorig jaar verdedigen. Vol emotie zetten zij een sterk optreden neer en daarmee werden zij Nederlands Kampioen en kregen daarbij een ticket voor het WK Twirl. Een aantal meiden van Inspiration namen dit weekend ook deel aan het Pomteam Synergy, ook zij wisten zich te kwalificeren voor de Wereld Kampioenschappen. Veel solisten hebben deze dag zo goed gepresteerd dat zij een plek in de top zes wisten te bemachtigen en de volgende dag weer mochten stralen voor de jury.  

Solo

Op zondag 14 januari mocht Naomi van der Drift het spits afbijten met haar 1-baton in de Senior Kampioensklasse. Zij wist zich op zaterdag met alle vier haar solistische onderdelen te plaatsen in de top 6. De andere solisten die een ticket hebben weten te bemachtigen voor de Wereld Kampioenschappen zijn Jilena Baggerman, Celina Byrne, Nina Copier, Sharon Goossens, Naomi van der Drift, Sanne Copier, Anissa Soussani (reserve), Daphne Homan (reserve) Daisy Tetteroo en Selina Kok (reserve).
 

In de middag mocht het Senior Smallteam Twirling de wedstrijdvloer betreden en hun routine op verplichte muziek presenteren. Ook op dit onderdeel wilde zij graag hun titel van vorig jaar verdedigen. Zij gaven een spetterend optreden met weinig drops en dat beloonde de jury wederom met een gouden medaille en een ticket voor de Wereld Kampioenschappen. 

Large team

Het Large team Synergy mocht het twirlweekend afsluiten. Synergy is een unieke nieuwe samenwerking tussen vier verschillende verenigingen in Nederland. Afgelopen weekend was de eerste keer binnen de Twirl sport dat er een large team zich heeft gepresenteerd met meiden uit zoveel verschillende verenigingen. Deze samenwerking is vorig jaar tot stand gekomen op initiatief van Inspiration. De meiden van het Synergy Large team hebben laten zien waartoe een goede samenwerking kan leiden. Zij hebben voor de eerste keer een geweldig optreden neergezet wat de jury beloonde met een gouden medaille.

Alle meiden van Twirlvereniging Inspiration gaan zich samen met de Nederlandse equipe de komende maanden voorbereiden op de Wereldkampioenschappen Twirl, van 29 maart tot en met 1 april in Lillehammer in Noorwegen. 

Uit de krant