Iris van der Stelt bij haar winst in Enschede. Een week later is ze de winnaar van de KPN Marathon Cup. | Foto: pr./schaatspeloton.nl Foto: pr./schaatspeloton.nl

Van der Stelt wint Marathon Cup

Warmond/Sassenheim • Iris van der Stelt heeft de KPN Marathon Cup seizoen 2017-2018 op haar naam geschreven. De inwoonster van Sassenheim wist tijdens de vijftiende etappe genoeg punten te vergaren om de nationale marathon competitie te winnen.

Iris van der Stelt (25) staat al het hele seizoen aan kop en pakte in Tilburg de vierde plaats. Omdat enige concurrent Emma Engbers de wedstrijd vroegtijdig moest verlaten, was de eindzege voor Van der Stelt al zeker. Haar ploeggenote Lisa van der Geest, ook lid van de Warmondse IJsclub, won de wedstrijd. Het is voor Van der Geest de vijfde overwinning dit seizoen.

Voor Van der Stelt is het de eerste eindzege in de Marathon Cup. Op 3 maart rijdt het marathonpeloton de laatste competitiewedstrijd in Amsterdam. Daar wordt de inwoonster van Sassenheim als klassementswinnaar gehuldigd.