Marisha van der Geest is topscoorder met zeven doelpunten. | Foto: archief
Marisha van der Geest is topscoorder met zeven doelpunten. | Foto: archief Foto: pr.

Foreholte wint met overtuiging

Voorhout • De handbalsters van Foreholte hebben de laatste wedstrijd van de reguliere competitie gewonnen. V.Z.V. uit 't Veld werd in sporthal De Tulp verslagen met 24-20.

Dat Foreholte beschikt over een talentvolle jeugd beschikt, blijkt wel weer tijdens de wedstrijd tegen V.Z.V. De twee vaste keepsters zijn door ziekte en blessure afwezig, maar junioren Romy Verweij (17) en Marit Huibers (16) vangen dat gemis moeiteloos op. Huibers is sinds kort geselecteerd voor Jong Oranje. De jongelingen keepten beiden een fantastische halve wedstrijd. V.Z.V. scoorde beide helften slechts tien keer.

In de hele eerste helft ging de score gelijk op. De dames gaven elkaar weinig ruimte om hun acties te ondernemen. Halverwege de eerste helft was het 7-6. Foreholte leed hierna echter geregeld balverlies, waardoor V.Z.V. met  snelle breakouts tegen kon scoren. De Voorhoutsen toonden echter een goede veerkracht en lieten de tegenstander niet langszij komen. Bij rust stond het 11-10.

De tweede helft kende een wat grilliger verloop, waardoor enkele uitsluitingen volgden. Beide teams wilden winnen en deden er alles aan om het voor elkaar te krijgen. Toch was het de thuisploeg dat het heft in handen nam en een kleine voorsprong wist te nemen. V.Z.V. moest gaan forceren, maar Foreholte hield stand. Via 17-12 en 20-16 werd het uiteindelijk 24-20. Topscoorder werd Marisha van der Geest met zeven doelpunten. De andere scores kwamen van: Dana vd Vlugt-Vincenten (5), Melanie Zwaan (3), Ramona Vink en Lot van Kampen en Britt van Leijden (allen 2), Kim Schuurbiers en Malu Oud-Zandbergen en Saskia Kolster (allen 1).

Foreholte sluit de competitie als achtste af en gaat samen met de nummers 7,9 en 10 de nacompetitie spelen. De Voorhoutse ploeg start die wedstrijden voor lijfsbehoud met drie bonuspunten voorsprong. Op zaterdag 17 maart is de eerste nacompetitie wedstrijd in Nibbixwoud tegen S.E.W.