Nick Pikaar scoorde tien keer voor TOP tegen DVO. | Foto: archief/René van Dam
Nick Pikaar scoorde tien keer voor TOP tegen DVO. | Foto: archief/René van Dam Foto: pr.

Opmerkelijk verlies voor TOP

Sassenheim • Op papier leek het een weinig spannende wedstrijd tegen de nummer negen DVO uit Bennekom te worden. DVO strijdt echter voor zijn laatste kansen om de play-down plek te verlaten. Aangezien TOP/Solarcompleet het vaak lastig heeft tegen DVO was er toch een hele interessante ontmoeting te verwachten en beide ploegen maakten dat meer dan waar, zeker voor de neutrale toeschouwer. Het werd een wedstrijd met alles erop en eraan. Spanning, 61 goals, een volle sporthal, veel beleving met uiteindelijk DVO als de terechte winnaar.

DVO begon vanaf het begin scherp aan de wedstrijd en TOP moest in de achtervolging. Bij 4-5 was er voor het eerst een voorsprong door Nick Pikaar, die deze wedstrijd met tien goals topscoorder aan de kant van de Sassenheimers was. Alhoewel beide ploegen veel energie staken in het verdedigen, waren de schutters aan beide kanten lastig te stoppen. TOP bleef wel steeds aan de goede kant van de score, maar verzuimde om een groter verschil dan drie goals te maken. Het gaf DVO steeds weer de gelegenheid om terug te komen en gaf met name verdedigend te veel ruimte aan de andere spelers van DVO die deze ruimte uitstekend benutten. Met rust stond er een minimale voorsprong van 16-17 op het scorebord.

Geloof bij DVO

Na rust was de eerste goal weer voor TOP, maar twee aanvallen later was de stand weer gelijk. TOP had moeite met het fysieke spel bij met name de heren en liet zich daardoor uit het spel halen toen daarvoor in hun ogen te weinig voor gefloten werd. In plaats van hetzelfde te doen, werden de aanvallen korter en was het balbezit na het schot vaak voor DVO. Met nog 13 minuten op de klok en een stand van 22-22 kon de wedstrijd alle kanten op. Dat leek even in het voordeel van TOP uit te pakken toen een goal van DVO werd afgekeurd en Celeste Split - goed voor zeven doelpunten- gelijk in de eerstvolgende aanval scoorde. Bij DVO was echter het geloof, dat er wel degelijk punten te halen waren en vanaf dat moment werd iedere goal van TOP gelijk met een tegengoal beantwoord. Een herenwissel aan DVO-kant pakte heel goed uit en heel langzaam kantelde de wedstrijd. Waar in de eerste helft de TOP-dames hun tegenstanders de baas waren (met doelpunten van Jet Hendriks (3), Barbara Brouwer (2) en Sanne Jousma (1)), waren het in de tweede helft de DVO-dames die cruciale goals maakten.

Leermoment

De eindfase was een bloedstollende en op het moment dat TOP door de schotklok ging, profiteerde DVO en kwam voor het eerst weer op voorsprong met 29-28 en ging gelijk door naar de 31-28. TOP sputterde nog heel even tegen met twee goals, maar de tijd was te kort voor de gelijkmaker, alhoewel er nog wel een mogelijkheid voor was. Een hele knappe winst voor DVO dat een enorme strijdlust toonde en hiermee liet zien nog volop in de race voor handhaving te zijn. Voor TOP was dit een wedstrijd met weer veel leermomenten voor de komende weken waarin volgende week tegen het al gedegradeerde Avanti kan worden gestart.