Foreholte verliest van Pancratius

Voorhout • Foreholte loopt dit seizoen regelmatig achter de feiten aan. Dat was ook in de wedstrijd tegen Pancratius het geval.

De Voorhouters stonden al na drie minuten op achterstand, nadat spits Bas Pel de bal kon binnenspelen na een voorzet vanaf de linkerkant (0-1). De Voorhouters stroopten de mouwen op, maar moesten tevens enorm opletten dat de Badhoevedorpers de voorsprong niet verder zouden vergroten. Na twintig minuten viel de bal goed voor Jelle Geerlings die via een stift de Pancratius doelman probeerde te passeren. De bal verdween naast het doel.

Ook Pancratius kreeg via Ritchie van Hameren een goede kans toen hij langs Joost van Dam glipte. Keeper Matthijs Guijt pakte de inzet uit de korte hoek. In de tegenstoot kopte Toni Arroyo goed naar de grond, maar de keeper van Pancratius was alert. Even later lag de bal wel in het Pancratius-doel maar dat ging via de hand van Arroyo. Met een gele kaart kwam Arroyo nog goed weg. Ook de zwaar onder druk staande Joost van Dam pakte in de slotfase een gele kaart. Pancratius scoorde nog wel voor het rustsignaal, maar ook hier gaf scheidsrechter Verhoeve zijn fiat niet aan vanwege buitenspel.

In de tweede helft kwam Patrick Roukema voor Bas Jongbloed in het veld. Heel Voorhout was gericht op het doel van de tegenpartij. Spits Wouter Nolles legde de bal af naar Jelle Geerlings die zijn inzet naast de paal zag gaan, maar vlak voor het uur leek de wedstrijd te kantelen. Aanvoerder Bleijswijk mocht aanleggen vanaf de strafschopstip. De doorgaans betrouwbare Bleijswijk miste echter. Pancratius kroop daarna wat meer uit de schulp en een vrije trap van Ralf Fenne miste de bovenhoek ternauwernood. De Voorhouters gooiden enorm veel energie in de wedstrijd ten einde de dreigende nederlaag te keren, maar al te veel kansen leverde die inzet nu ook weer niet op. Toni Arroyo kwam net te kort na een voorzet van Bleijswijk en invaller Stan Spies kon binnentikken maar miste om verder onbekende redenen de bal. Om de thuisclub nog maar even met de neus op de harde feiten te drukken sloeg Pancratius in de slotfase van de wedstrijd meedogenloos toe. Eerst was het Earvin Cotfried die vanuit een corner binnen werkte (0 -2) en ten laatste strooide Ralf Fenne nog met het overbekende vaatje zout (0-3) in de open wond.

Geslagen dropen de mannen van IJzendoorn van het veld in de wetenschap dat concurrent HVV verrassend maar één wedstrijdpunt hadden weten te veroveren en er zo een situatie was ontstaan waarin drie clubs in de komende vijf wedstrijden strijden voor slechts één veilige plaats. De andere twee gaan als balletjes de roulette van de nacompetitie in.