Foreholte ook volgend jaar in eredivisie

Voorhout • In een bomvolle sporthal De Tulp moest Foreholte op zaterdag 12 mei een nieuwe seizoen in de eredivisie veilig stellen. Het eerste van de twee onderlinge duels tegen Z.A.P. werd al gewonnen en bij nog een winstpartij verzekerden de Voorhoutse handbalsters zich van nog een seizoen in de eredivisie.

Het eerste kwartier gingen de teams gelijk op. Z.A.P. had hele goede plannen en hoopte op een stunt. Foreholte verslikte zich geregeld in de foute afspeelballen en Z.A.P. was er als de kippen bij om dit via een snelle tegenaanval af te straffen. Na 20 minuten was het 10-8 en zakte Z.A.P. wat in. Dat heeft Foreholte wel geleerd in de eredivisie, om nooit op te geven, hoewel er ook wedstrijden bij waren die onnodig werden verloren. In de laatste tien minuten van de eerste helft liep Foreholte weg van Z.A.P., met schoten uit alle posities, naar een 18-11 ruststand.

Terug in de wedstrijd

In de tweede helft startte coach Ken van Hasselt met een ander basisteam. Dit liep niet zo gesmeerd, zodat Z.A.P. binnen tien minuten terug kon komen tot 21-18. Hierop koos de coach van Z.A.P. voor een extra speelster in het veld en een leeg doel. Net als vorige week profiteerde de Voorhoutse speelsters hier gretig van en drie speelsters wisten het lege doel te vinden. De verdediging acteerde als vanouds.

Afscheid van speelsters

Het leek erop dat het gedaan was met de dadendrang van Z.A.P., maar ze zette hun schouders eronder en bleven Foreholte bij de les houden met prima acties. Dit kostte de bezoekers wel veel kracht en het kaarsje ging langzaam uit. Geroutineerd speelde Foreholte de wedstrijd uit en nam de laatste vijf minuten met wissels afscheid van drie speelsters. Keepsters Williënne vd Plas en Marit Huiberts en speelsters Dana vd Vlugt-Vincenten (zwanger), Ramona Vink en Malu Oud-Zandbergen namen afscheid. Ook begeleiders Mariëlle Zonneveld en Anne van der Vlugt waren voor het laatst bij de wedstrijd van Foreholte, die eindigde in 35-25.

Door de dubbele winst op Z.A.P. speelt Foreholte ook volgend jaar in de eredivisie, het hoogste handbalniveau van Nederland.

Scores: Ramona Vink, Marisha vd Geest en Naomi Hoogervorst (allen 5), Britt van Leijden (4), Chantal Slegtenhorst, Dana van der Vlugt-Vincenten en Saskia Kolster (allen 3), Malu Oud-Zandbergen en Melanie Zwaan (allebei 2). Kim Schuurbiers, Nikki vd Post en Mayra de Boer (allen 1).