Foreholte niet opgewassen tegen VUC

Voorhout •Foreholte leed een betrekkelijk zware nederlaag tegen VUC, de mogelijk aanstaande kampioen van de 2e klasse C, terwijl concurrent Laakkwartier met een ruime overwinning op het uitgespeelde Pancratius zich boven de Voorhouters in de stand nestelde.

In de beginfase van de wedstrijd was het verschil op de ranglijst binnen de lijnen niet werkelijk zichtbaar. Spits Wouter Nolles werd teruggefloten na een vrije trap van Sten Admiraal en VUC-topscoorder Jergo Leijdekkers plaatste de bal over het doel na een voorzet van Youri Buwalda. De grootste kans was voor Foreholte toen na goed doorzetten van Mink Schinkelshoek Toni Arroyo kon inkoppen. Achteraf bleek het de enige werkelijke redding van VUC-keeper Steven Verstraten. Maar ook aan de andere kant had Danny de Jel moeten scoren toen hij de bal kon inkoppen na een corner van Kevin van der Poel. De bal verdween via de grond over het doel van keeper Matthijs Guijt. Zo op het oog deden de Voorhouters goed mee in de wedstrijd die op dat moment nog alle kanten op kon.

Uit handen

Dat veranderde echter razendsnel. In de 23e minuut verzond middenvelder Kevin van der Poel dwars door het hart van de Voorhoutse defensie de steekpass op rechterspits Richard Versteden (1-0). Eén minuut later had De Jel onmiddellijk de stand kunnen verhogen, maar door te lang aarzelen kon de Voorhoutse defensie de fouten nog herstellen. In de slotfase van de eerste helft glipte de wedstrijd zo maar door de Voorhoutse handen. Eerst was het Jergo Leijdekkers die ongehinderd een voorzet van opnieuw Van der Poel mocht inkoppen (2-0). Twee minuten later was het Richard Versteden die met een diagonale schuiver doelman Guijt kansloos liet (3-0). Sten Admiraal had nog kunnen scoren, maar in kansrijke positie op de 16 meterlijn met de bal voor zijn favoriete linkervoet meende hij toch nog even over te spelen. Ontgoocheld zochten de Voorhouters de kleedkamer op.

Penalty

Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer en vrijwel onmiddellijk kreeg verdedigende middenvelder Joost van Dam de kans om van dichtbij in te schieten. Zijn inzet werd toch nog geblokt door Jero Tellis. Binnen het kwartier sloeg VUC vervolgens tweemaal toe. Eerst was het doelman Guijt die de bal onder druk 'naar de verkeerde kleur' speelde. De overtreding die hij vervolgens moest maken leverde de goalie een gele kaart op en daarna plaatste Jergo Leijdekkers de penalty met een boogje door het midden in het doel (4-0). Even later sneden Leijdekkers en De Jel samen door het midden. Danny de Jel mocht de bal over Guijt in het doel plaatsen (5-0).

Kansen

Er moest nog een half uur gespeeld worden en een grote afstraffing dreigde voor de Voorhouters. Trainer IJzendoorn wisselde maximaal en met name Patrick Roukema hield uitblinker Danny de Jel verder goed in bedwang, hoewel VUC het eigenlijk verder wel geloofde. In de slotfase misten Wouter Nolles en Joost van Dam nog redelijke kansen om de stand een beter aanzien te geven.