Dina Leergaard (linksachter) geeft Do-In Yoga bij sportschool Kaizen. | Foto: pr.
Dina Leergaard (linksachter) geeft Do-In Yoga bij sportschool Kaizen. | Foto: pr.

Do-In Yoga voor kinderen en senioren

Sport

Voorhout • Na het behalen van haar diploma als 'full teacher Do-In yoga' heeft Dina Leergaard niet stilgezeten.

Sinds januari heeft Leergaard haar lesuren Do-In yoga uitgebreid in Sportschool Kaizen, die ze samen runt met haar man. Vervolgens volgde ze de bijscholingscursus Do-In Kids. Dit is yoga op een hele speelse manier voor kinderen vanaf 4 jaar. De lessen worden serieuzer naarmate de leeftijd van de kinderen oploopt tot 13 jaar. Er wordt volop aandacht besteed aan het kind en de rekkingen van de spieren worden in speelse vormen aangeboden bij de kleintjes. 

Rust

Leergaard vertelt enthousiast over Do-In kids: "Het leuke van Do-In kids is dat je kinderen echt weet te bereiken. Door heersende rust in mijn lessen komen kinderen aan vertellen toe, maar ook vooral toe aan rust. Na mijn bijscholing ben ik zo enthousiast geraakt dat we nu in onze sportschool ook Do-In kids gaan aanbieden".

Ook voor ouderen

Op  zondag 13 mei rondde Dina haar laatste bijscholing af. "Deze bijscholing is vooral bedoeld voor ouderen die niet op de grond kunnen zitten. Vanuit een zithouding op de stoel kan er ook Do-In yoga beoefend worden. Het leuke van deze bijscholing is, is dat ik nu van 4 tot 90 jaar Do-In yoga kan aanbieden. Dit past precies binnen onze sportschool."

Uit de krant