| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Handhaving komt voor Foreholte dichterbij na winst op DOSR

Voorhout • Voor Foreholte was de doelstelling op zondagmiddag 20 mei een hele duidelijke: Er moest gewonnen worden van het taaie DOSR uit Roelofarendsveen. Daarnaast was het ook nog van belang dat concurrent Laakkwartier bij de voetbalvrienden uit Rijpwetering-Oud Ade niet tot winst zou komen. Pas bij die uitkomst zouden de Voorhouters weer de 'veilige' elfde plaats op de ranglijst innemen, met alleen nog de uitwedstrijd op Alphen te gaan.

Zoals de laatste weken gebruikelijk begon Foreholte onwennig en onzeker aan de wedstrijd. Knokken tegen een dreigende degradatie gaat de normaal technisch vaardige Voorhouters niet heel gemakkelijk af. DOSR keek het geploeter even aan, maar trok vervolgens het initiatief in de wedstrijd naar zich toe. Eerst was het Sow Alagie die in kansrijke positie de voorzet van Julian Dobbe zo maar miste. Bij de verre inworpen van Bram Reijnders werd in het hart van de Voorhoutse verdediging de stormbal gehesen. Foreholte leed veel balverlies, tot groot ongenoegen van trainer IJzendoorn die al vroeg aan de coachlijn verscheen. In de 17e minuut kon aanvoerder Tom Bleijswijk op aangeven van Sten Admiraal goed doorzetten. Zijn korte voorzet bereikte debutant Jesse Tijsen die goed aannam, wegdraaide en langs keeper Mike van Vliet binnenschoot (1-0). De ontlading op sportpark de Elsgeest was groot, terwijl het besef dat er nog lange tijd te gaan was ook duidelijk was. DOSR drong Foreholte achteruit en na foutief uitverdedigen leek Job Hogervorst de gelijkmaker binnen te schieten, maar vanuit een lastige hoek mikte de DOSR-speler op de paal tot opluchting van de Voorhouters.

Verdedigen

Vanuit de rust vervolgde de wedstrijd zich zoals hij was geëindigd in de eerste helft. De Voorhouters verdedigden uit alle macht en bekommerden zich er niet om waar de weggeruimde bal zou eindigen. DOSR zocht nadrukkelijk naar de gelijkmaker. Julian Dobbe was daar dichtbij, maar zijn harde diagonale kopbal ging rakelings langs de, voor de Voorhouters, goede kant van de linkerpaal. Wouter Nolles kwam voor de geblesseerde Tom Bleijswijk. Er kwamen redelijke kopkansen voor Nolles en de opnieuw buffelende Joost van Dam, maar het was toch redelijk onverwacht dat Bas Jongbloed na opnieuw aangeven van Admiraal de bal mooi diagonaal achter Mike van Vliet schoot (2-0).

Veilige plek

De enorme opluchting was voelbaar in en om het veld, waarna Foreholte de wedstrijd een stuk rustiger uitspeelde dan in eerdere wedstrijden. Ook DOSR begreep dat met de 2-0 de wedstrijd gespeeld was, waarna scheidsrechter De Wit na precies negentig minuten de match naar het verleden floot. Enige minuten later kwam het prettige bericht dat op het Hertogpark in Rijpwetering er in negentig minuten niet gescoord was. Foreholte ging op weg om 'de plek boven de streep' te vieren en zich voor te bereiden op de allesbeslissende wedstrijd in Alphen.