Robin Wubbe beukt door de Delftse verdediging. | Foto: pr.
Robin Wubbe beukt door de Delftse verdediging. | Foto: pr. Foto: pr.

The Bassets Babes landskampioen na winst op Delft

Sport

Sassenheim • De rugbydames van The Bassets zijn op zondag 20 mei landskampioen geworden. In de finale versloegen ze Delft met 17-10. Het is voor het eerst dat de Bassets Babes de nationale titel pakken.

In het Nationaal Rugby Centrum in Amsterdam pakte tegenstander Delft de leiding (0-5). Beide ploegen gingen vol gas en speelde op het randje waarbij Delft het betere spel vertoonde. Zij opende dan ook de score. De spanning leek bij de Sassenheimse formatie een rol te spelen. Toen die onder controle was vonden zij ook de doellijn en met de daarbij benutte conversie werd de ruststand 7-5 bereikt.

Na de pauze vergroot The Bassets de voorsprong naar 12-5. Toen een Sassenheimse speelster tien minuten naar de strafbank moest, ging Delft in een wederopstanding geloven. Het liep echter anders, want het was in die fase juist The Bassets die de genadeklap uitdeelde (17-5). In blessuretijd scoorde Delft nog eenmaal (17-10), maar het ontbrak hen aan tijd  Voor The Bassets is het de eerste nationale titel. "We zijn ontzettend trots," zei Kelly van Harskamp niet veel later tegen de verslaggever van de NOS. Kijk de korte samenvatting hier terug