Afbeelding
Foto: pr.

Meer dan vijftig teams bij open handbaltoernooi van Foreholte

Sport

Voorhout • Maar liefst 54 teams deden mee aan het Open handbaltoernooi van handbalvereniging Foreholte. Op vrijdag 18 mei werden de finales gespeeld. 

Elke jaar kunnen kinderen van basisscholen uit Voorhout en omstreken meedoen aan het handbaltoernooi. Een horde fietsen stond gestald bij de Break-out aan de Sportlaan in Voorhout. Op het handbalveld maar ook op de voetbalvelden werden de handbalvelden uitgezet. De scholen streden vijf avonden met korte wedstrijdjes om de winst. Gemiddeld speelden de kinderen vier wedstrijden. De kinderen van de groepen drie speelden geen finales en werden door het meest gewonnen wedstrijden eerste of tweede.

Op vrijdag 18 mei werd het open handbaltoernooi afgesloten met de finales van de groepen vier, vijf, zes, zeven en acht. Aan het begin van het toernooi zijn vooral de kinderen die voor het eerst meedoen nog wat beduusd of afwachtend. Leuk om te zien dat ook die kinderen groeien in het toernooi en het gevecht om de bal durven aan te gaan. Tijdens de finales op vrijdag lieten de teams zich niet zomaar uit het veld slaan bij een tegendoelpunt. Er werd geknokt voor elk punt in de wedstrijd. Een balletje ging met een beetje geluk net nog het doel in of het was net geen doelpunt vanwege een voetje in de cirkel. De teams waren aan elkaar gewaagd. Ook klasgenoten waren volop aanwezig om aan te moedigen. 

Winnaars

De finale van groep vier werd gewonnen door Het Beste Team, dat J/M Achtbaankeien met 3-2 versloeg. Bij groep vijf wonnen de Fireballs met 6-1 van de Stuiterballen. De finale van groep zes ging tussen De Rode Gorilla's en De Achtballers. De Rode Gorilla's wonnen met 4-1. In de finale van groep acht vielen veel doelpunten. De vijf goals van HV de Kippen waren genoeg om de Bob de Bouwers te verslaan (5-3).

Alle deelnemers kregen van de handbalvereniging Foreholte nog een mooi paarse zonnebril. De foto's zijn te zien op www.hvforeholte.nl. 


Uit de krant