Bassets-coach Katie Turnbull kwam ook als speelster in actie in de finale. | Foto: pr.
Bassets-coach Katie Turnbull kwam ook als speelster in actie in de finale. | Foto: pr. Foto: pr.

Coach Katie Turnbull is 'incredibly proud'

Sport

Sassenheim • De rugbydames van The Bassets zijn op zondag 20 mei landskampioen geworden. In de finale versloegen ze Delft met 17-10. Het is de eerst keer dat de Bassets Babes de nationale titel pakken. Voor de afscheidnemende coach Katie Turnbull is het de kroon op het harde werk.

In het Nationaal Rugby Centrum in Amsterdam pakte tegenstander Delft de leiding (0-5). "We waren onder de indruk van de omstandigheden," zegt coach Katie Turnbull. De Engelse zag haar team langszij komen en bij rust stond het 7-5. "We hebben gezegd dat we ons aan het wedstrijdplan moesten houden. Dat is de tweede helft prima gelukt."

Na de pauze vergroot The Bassets de voorsprong naar 12-5. Toen een Sassenheimse speelster tien minuten naar de strafbank moest, ging Delft in een wederopstanding geloven. Het liep echter anders, want het was in die fase juist deelde The Bassets dat de genadeklap uit (17-5). In blessuretijd scoorde Delft nog eenmaal (17-10), maar het ontbrak hen aan tijd. Het landskampioenschap is voor The Bassets Babes.

Onverwacht succes

Turnbull kan haar geluk niet op, maar zag het succes niet aankomen. "Het is mijn tweede seizoen als coach bij The Bassets. In het begin hebben we als doelstelling gezet dat we bij de top wilde horen. Het was echt een plan voor de lange termijn. Dat het zo snel zou gaan, had niemand verwacht, denk ik. De meiden zijn harder gaan trainen en ze wilden het echt heel graag. Dat het nu al is gelukt, had niemand verwacht. Ik ben zo incredibly proud op ze."

De coach keert volgend seizoen terug naar Engeland voor haar studie. Ze is de afgelopen dagen al vaak gevraagd toch te blijven in Sassenheim. "Met dit succes is die keuze om terug te keren nog moeilijker, maar aan de andere kant is het ook een fantastische afsluiting van twee bijzondere jaren."

Uit de krant