Charlene (RC), Sophie (SS), Rein (VL) en Boele (BC) wonnen de zilveren medaille. | Foto: pr. Foto: pr.

Vier keer zilver en twee keer goud voor zwemmers van Columbiaan

Sport

Voorhout • De minioren van zwemvereniging de Columbiaan hebben het weekend meegedaan bij de regiofinales in Dordrecht. Rein Stoel (10) was de beste op zowel de 100 meter rugcrawl en de 50 meter vlinderslag.

Naast Rein Stoel had ook Jamie Kenworthy (10) zich voor alle afstanden geplaatst. Naast de twee gouden medialles van Stoel, wonnen ze samen ook nog zilver bij de jongste minioren estafette. Op zondag mochten ze zelfs nog starten bij de oudere minioren 11- en 12-jarigen en wonnen Charlene (RC), Sophie (SS), Rein (VL) en Boele (BC) de zilveren medaille.

Zilver

Tessa Hoogstraten won de zilveren medaille op de 50 meter vlinderslag. Ook werd ze tweede met haar teamgenoten op 4x50m vrije slag mix in de categorie tien jaar en jonger.

Nina Tetteroo, Reina Böhm, Dax van den Nouland en Gwen Hermans maakten hun debuut op zo'n groot toernooi. Harmans zwom naar de zilveren plek op de 50m vlinderslag.

Alle afstanden gestart

Twan Hoogervorst, Boele Böhm, Sophie Adriaanse en Charlene Ruiter mochten starten op alle afstanden. Ook hier werden grote verbeteren gezwommen van hun persoonlijke records. Vooral de 100 meter schoolslag van de beide dames mocht er zeker zijn. James Lawton mocht voor het eerst ook op bijna alle afstanden zwemmen, ook hij zwom prima races. De overige zwemmers die gestart zijn waren Wieke Nieuwenhuisen en Lucas van Peenen.

Zes zwemmers gaan zich klaarmaken voor de laatste wedstrijd van het seizoen, de jaargang finale (NK) lange baan.