Niels Langeveld dicht bij koppositie door podiumplaats op de Nürburgring | De Teylinger
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deteylinger.nl
Niels Langeveld na de races op de Nurburgring. | Foto: pr.
Niels Langeveld na de races op de Nurburgring. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Sassenheim

Niels Langeveld dicht bij koppositie door podiumplaats op de Nürburgring

  Sport

Sassenheim • Niels Langeveld heeft op de Nürburgring zijn vierde podiumpositie van dit seizoen gescoord. In de eerste race van het weekend stuurde de voor racing one uitkomende Sassenheimer zijn Audi RS3 LMS naar een derde plaats en pakte daarmee kostbare punten in de titelstrijd. Het ADAC TCR Germany kampioenschap, waarvan de volgende ronde wordt verreden op Circuit Zandvoort, gaat daarmee een ongemeen spannende ontknoping tegemoet.

De vierde ronde van het prestigieuze ADAC TCR Germany kampioenschap werd verreden op de Duitse Nürburgring. Met een klinkende zege tijdens de vorige ronde op de Red Bull Ring op zak, was Niels Langeveld erop gebrand om op het vermaarde Eifelcircuit zijn succesreeks voort te zetten.

Kwalificatie

Met zijn Audi RS3 LMS meldde Langeveld zich in de vrije trainingen met een derde en zevende plaats direct in de hoogste regionen van het 26 auto's tellende veld. In de eerste kwalificatie was een tiende positie vervolgens voldoende voor de rijder uit Sassenheim om door te dringen tot kwalificatie twee, waarin alleen de top twaalf nog mag strijden om de eerste twaalf startposities. Langeveld toonde daarin opnieuw aan onder druk goed te presteren en zette de vierde tijd op de klokken, goed voor de vierde startpositie in race één, en door de omgekeerde top tien, een zevende startplaats voor race twee.


Derde plaats

Vanaf de vierde plaats had Langeveld geen superstart en zag één plekje verloren gaan. Maar nog voor de eerste ronde ten einde was, had de Audi-coureur de volgorde weer hersteld en kwam als vierde door. Dat werd automatisch een derde plaats toen de rijder voor hem wegens een valse start een drive-through penalty kreeg opgelegd. De racing one-piloot kon echter niet aanhaken bij de top twee en zag deze in het tweede deel van de race langzaam uit beeld verdwijnen. Achter zijn rug was er wel voortdurend dreiging, maar deze werd nooit zodanig dat Langeveld verdedigende lijnen moest gaan rijden. Daarmee was na twintig ronden met een derde plaats de vierde podiumfinish van dit seizoen voor Langeveld een feit. Mooie bijkomstigheid was dat Harald Proczyk als leider in de titelstrijd slecht scoorde en daarmee kon de Nederlander met een verschil van vier punten de eerste positie in de tussenstand overnemen.

Nog maar tien punten verschil

In de tweede race moest Langeveld vanaf plaats zeven starten en met Proczyk op plek vijf, wist de Audi-piloot dat het een spannend gevecht ging worden. De wedstrijd verliep voor Langeveld niet zoals gehoopt. Bij de start behield de coureur nog wel zijn positie, maar kwam in een strijdende groep terecht waarin hij een paar plaatsen moest prijsgeven. Op een elfde plaats liggend werd de wedstrijd na een safetycar-periode in verband met schade aan de baanafzetting voortijdig beëindigd, waardoor het heroveren van posities voor Langeveld niet meer aan de orde was. Omdat Proczyk als vijfde eindigde, leverde Langeveld weer de nodige punten in op zijn naaste concurrent. Over het gehele raceweekend gerekend verkleinde de Nederlander zijn achterstand op de leider echter van 22 naar nog slechts 10 punten. De Duitse coureur Luca Engstler staat derde met 198 punten. 

'Gemengde gevoelens'

"Een weekend met gemengde gevoelens. In de eerste race was het al moeilijk om het tempo vast te houden waardoor er steeds druk van achteren was. Voor de tweede race hadden we dan ook iets aan de auto veranderd, maar dat pakte niet goed uit. Laat ik vooropstellen dat de Nürburgring geen Audi-circuit is, maar we hadden niet de snelheid waarop ik gehoopt had, zeker niet in race twee. We weten echter waar we het hebben laten liggen en hebben desondanks het gaatje naar de leider kunnen verkleinen. Er zijn nog volop kansen en het wordt spannend tot en met de laatste race van het seizoen", aldus Langeveld over zijn weekend op de Nürburgring.

Zandvoort

De volgende ronde van de ADAC TCR Germany is er een waar Langeveld erg naar uitkijkt. In het weekend van 18 en 19 augustus is de serie namelijk te gast op Circuit Zandvoort. Niet alleen het thuiscircuit en de favoriete omloop van de Sassenheimer, maar ook de baan waar hij al vele successen behaalde. Gesteund door het Nederlandse publiek en voor het oog van zijn fans en partners is Langeveld van plan er een mooi feest van te maken. "Zandvoort ligt de Audi veel beter en de winst van vorig jaar in race twee smaakt zeker naar meer", aldus een strijdvaardige Langeveld. De laatste twee races zijn in Duitsland, op de Sachsenring (7 tot 9 september) en Hockenheim (21 tot 23 september). 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>