De goedkeepende Anne de Vries in actie. | Foto: pr.
De goedkeepende Anne de Vries in actie. | Foto: pr. Foto: pr.

Hardwerkend Foreholte komt net tekort

Voorhout • In de laatste minuten van de wedstrijd werd de strijd tegen VZV beslist. Het was lang onzeker wie van beide partijen zou winnen. Foreholte kwam uiteindelijk net te kort en verloor met 21-24.

Doelstelling voor deze wedstrijd was om met name de break van VZV eruit te lopen en zelf het tempo te kunnen bepalen. Foreholte begon verdedigend erg sterk, met daarachter een goed keepende Anne de Vries. Aanvallend was het hard werken voor elk doelpunt met als gevolg dat de 11-11 ruststand op het bord stond. Hierbij was de dreiging die Melanie Zwaan aan de cirkel had zeer belangrijk. Zij maakte een aantal belangrijke doelpunten of kreeg een 7-meter mee.

Sterk uit kleedkamer

Na de pauze een soortgelijke wedstrijd. Foreholte kwam sterk uit de kleedkamer, maar vergat zichzelf te belonen door een aantal open kansen niet af te maken. Toch kwam de thuisploeg op een 19-17 voorsprong, maar in plaats van door te zetten leek daar het vat leeg. De break die er tot dat moment goed uitgelopen werd, lukte bij VZV plots vier keer in vijf minuten. Dat gaatje was voor Foreholte niet meer te herstellen, waardoor de scheidsrechters op 21-24 de wedstrijd affloten.