Teylingen verzuimt te winnen bij koploper HVV

Sassenheim • In een wedstrijd waarin Teylingen tot de 78e minuut geen enkele kans weg gegeven heeft, wist het niet verder te komen dan 1-1 op bezoek bij koploper HVV uit Den Haag. In de vierde minuut was het spits Jaap Zwetsloot met de vroege 0-1, twaalf minuten voor tijd schoot naamgenoot Jaap Donker de gelijkmaker binnen.

Al na dertien seconden kreeg Zwetsloot de kans op 0-1, maar zijn schot ging voorlangs. Kort hierna kopte Lasse van Wijk de bal goed door naar Zwetsloot die, geheel vrijstaand, de openingstreffer kon aantekenen. In de fase na de 0-1 had Teylingen de controle, zonder grote kansen te creëren. Met Collin Dofferhoff op het middenveld moest het op het lastig te spelen grasveld op de Diepput knokken voor de meters, wat alleraardigst lukte. Goed voetbal spelen was misschien niet mogelijk en dat zal verklaren waarom de Sassenheimers snel vanuit de 'tweede bal' speelde.

Kansen

Na de rust bleef de controle zichtbaar, ditmaal gepaard mét kansen. Zwetsloot schoot te wild over, en kon daarna Melle de Louw vrijzetten voor de goal, maar zijn pass was te ver naar buiten. Nog een keer was het Zwetsloot met een knappe volley in het zijnet, zonder succes. De 0-2 viel niet, maar de 1-1 wel. Vanuit het niets mag gerust gezegd worden. Een vrije trap net over de middenlijn werd 'erin gepompt' en de afvallende bal werd erin geschoten. In de slotfase ging het spel op en neer met enkele mogelijkheden voor beide teams, zonder eindwinnaar.

Er zat uiteindelijk meer in, de teamspirit was erg goed, maar de wedstrijd 'dood maken' is een ander verhaal. Erg zonde, want de koploper had een kopje kleiner gemaakt moeten worden. Teylingen is nog altijd ongeslagen met één gewonnen wedstrijd en drie gelijke spelen. Op zondag spelen de Sassenheimers thuis tegen titelkandidaat Tac'90.

4. 0-1, Jaap Zwetsloot, 78. 1-1, Jaap Donker

Opstelling: Kharboutli, Vooijs, van den Nouland, Heemskerk, Acimovic (85. Seegers); Rodenburg, van Wijk, Dofferhoff (72. Witkamp); Ritzen (56. de Ridder), Zwetsloot en de Louw.