Foreholte neemt punt mee naar huis tegen ONA

Voorhout • Onthutst en ongelovig keek alles wat ONA was elkaar aan na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende Thijs Dogterom. Hoe was het mogelijk dat Foreholte toch nog terug kwam in de wedstrijd? Niemand die het antwoord wist. Als koploper in de 2e klasse C stapten de mannen van trainer Frank Bloemheuvel in de bus terug naar Voorhout.

In het kader van 'never change a winning team' startten de Voorhouters aan de wedstrijd tegen het 'onbekende' ONA. Onmiddellijk deelde Georgio Petridis de eerste waarschuwing uit door in de eerste minuut voorlangs het Voorhoutse doel te schieten. Er was in die beginfase spraken van twee zoekende ploegen en heel veel samenhang viel er niet te ontdekken aan het spel der beide ploegen. Foreholte doorbrak die status quo toen Christian Guijt werd diep gestuurd vanuit Toni Arroyo en vrij voor ONA-keeper Erik van der Laan uitstekend afwerkte (0-1). Even later hadden Guijt en Sten Admiraal meer moeten doen met de uitval die zij bewerkstelligden, maar betrekkelijk makkelijk kon ONA opruimen. Foreholte leek zich in een comfortabele positie te hebben gemanoeuvreerd. Het was al drie wedstrijden goed afgelopen, opnieuw was er een voorsprong. Wat kon de ploeg gebeuren? ONA drong aan, Foreholte leunde rustig achterover.

Onder druk

Een eerste waarschuwing werd gegeven toen keeper Guijt zich vergiste in de voortgang van de bal en aanvalsleider Mohammed Faouzi nog juist kon voorzetten. De bal eindigde in het zijnet, maar het was 'de stilte voor de storm'. Eerst tikte dezelfde Guijt een vlammend schot van Anouar Chairi nog maar net over de lat, maar in de 32e minuut was het wel raak. Mo Faouzi werd van links af ingespeeld en onder druk van Tjeerd van der Zwaan wist hij met een omhaal weergaloos het doelnet achter Guijt te vinden (1-1). Een bijzonder doelpunt van een uitzonderlijke speler. Twee minuten later was het Anouar Chairi die met een bikkelharde inzet de Gouwenaars volkomen terecht op voorsprong schoot (2-1). Beteuterd keken spelers en supporters elkaar aan. Dat hadden ze in deze, nog prille, competitie nog niet meegemaakt. ONA bleef de Voorhouters onder druk zetten en Foreholte wist daar maar niet onder uit te voetballen. Vlak voor rust zag Georgio Petridis zijn schot nog rakelings voorlangs gaan.

Grotere achterstand

ONA vervolgde in de tweede helft de pressie op de onrustige Voorhouters. In de 55e minuut was het opnieuw Chairi die doorgebroken over de rechterflank het doel net niet wist te vinden, maar toen Foreholte bleef volharden om aan hem te weinig aandacht te schenken was er tien minuten later geen houden aan (3-1).

Wissels

Ten einde raad wisselde trainer Bloemheuvel Sam Lemmers en Jelle Geerlings in de ploeg. Christian Guijt kwam vrij voor keeper Van der Laan, maar zijn inzet verontrustte de goalie niet echt. Ook Lemmers kwam tot een slap schot. Een ieder buiten het veld had zich al verzoend met een eerste nederlaag, toen juist Jelle Geerlings fraai en buiten bereik van Van der Laan binnenschoot (3-2). Het geloof in een resultaat was onmiddellijk terug. ONA begon achteruit te lopen in plaats van hun eigen spel te blijven spelen en in de 90e minuut kopte Sam Lemmers de bal op de paal, waarna William van Vliet de terugspringende bal leek binnen te schieten. Zijn inzet werd toch nog gekeerd op de doellijn door een Gouds been. Er was echter geen houden aan en de vijfde Voorhoutse corner werd bij de tweede paal door opnieuw Lemmers binnen gekopt (3-3).

Leeg doel

Foreholte was door het dolle heen, maar leek alles nog te verliezen nadat, door geklungel op het middenveld, Mo Faouzi vrij voor Guijt verscheen. De Voorhoutse goalie keerde de inzet van Faouzi en zag vervolgens tot zijn opluchting dat de terugspringende bal door Youness el Yacoubi voor een leeg doel werd over geschoten.

Na zesennegentig minuten floot scheids Dogterom de wedstrijd naar de geschiedenis. Foreholte leek lange tijd 'dood en begraven', maar herrees in de laatste tien minuten van de wedstrijd, gelijk de mythologische vogel Phoenix, uit z'n as.