Naomi Hoogervorst scoort in de laatste seconde een strafworp en zorgt er zo voor dat een punt in Voorhout blijft. | Foto: pr. Foto: pr.

Puntendeling voor Foreholte na thriller

Sport

Voorhout • Een strafworp in de laatste seconden zorgde voor een puntendeling in Voorhout.

HV Foreholte begon weifelend aan de wedstrijd tegen Westfriesland/SEW. Het is tekenend voor de ploeg die een aantal weken wel dichtbij hun eerste punten zit, maar nog niet wist te winnen. De bezoekers uit Nibbixwoud namen brutaal de leiding en het was even zoeken voor de Voorhoutse dames hoe dit aan te pakken. Halverwege de eerste helft begon het steeds beter te lopen. De Voorhoutse dekking stopte de aanval steeds beter af en de eigen aanval werd met vlagen heel goed uitgespeeld. Enige punt van kritiek in deze fase is dat een aantal open kansen niet verzilverd werd. Toch kwam HV Foreholte op een terechte 16-14 voorsprong bij rust.

Strafworp

De tweede helft kwamen de gasten feller uit de kleedkamer. Hierdoor kwam er een kleine achterstand op het scorebord. Na een time-out in de tiende minuut begon het echter beter te lopen. Er werd feller en scherper gespeeld en de ploeg toonde vechtlust. Met name hierdoor liep de achterstand steeds terug in. Toch leek deze gelijkopgaande wedstrijd te eindigen in een domper toen met een minuut te spelen de bezoekers in balbezit waren op een 25-26 stand. Hun laatste aanval werd afgestopt, waarna op 13 seconden voor het eindsignaal opnieuw een time-out werd genomen. Keeper eruit, extra veldspeler erin, 7-6 met de afspraak om de afronding op enkele tellen voor het eindsignaal te zoeken. Het eindigde met een terecht toegewezen strafworp in de laatste seconden. Aanvoerster Naomi Hoogervorst hield het hoofd koel en verzilverde de vrije kans, waardoor de wedstrijd in een 26-26 eindigde.