Iris van der Stelt aan kop.
Iris van der Stelt aan kop. Foto: pr./Arjen Vervoort

Iris van der Stelt tweede bij openingswedstrijd Topdivisie

Warmond • De dames Topdivisie reden een vrij rustige wedstrijd, die werd gewonnen door Irene Schouten. Iris van der Stelt werd tweede.

Schouten werd geholpen door haar 'meesterknecht' Carien Kleibeuker, die het peloton bijeen wist te houden. Na een grote valpartij werd de wedstrijd twaalf ronden voor het einde stilgelegd. Daarna lukte het niemand meer uit de greep van het peloton te ontsnappen. Schouten sprintte naar de winst, gevolgd door Iris van der Stelt (WIJC, MKBasics.nl) en Bianca Bakker (Ziuz) die daarmee de leiding in het jongerenklassement pakte.

Loesanne van der Geest (WIJC, rijdend voor marathonploeg Nedflex) finishte als 25e. Anne Leltz (WIJC) moest er na 54 ronden af. Leltz, vorig jaar nog regiorijdster, werd afgelopen week gepresenteerd als een van de rijdsters van de nieuwe marathonploeg A6.nl onder leiding van Klasina Seinstra, de laatste Elfsteden-kampioene.

Leidersprijs Van der Geest

De Heren Beloften hadden 25 ronden lang twee WIJC'ers aan kop: Leander van der Geest en Kees Heemskerk. Van der Geest finishte uiteindelijk als 10e en Heemskerk als 48e. Ruud Slagter won de eerste marathon bij de Beloften. Leander van der Geest ontving na afloop de leidersprijs omdat hij de meeste ronden op kop had gereden.

Leander van der Geest wint de leidersprijs. | Foto: pr.