Afbeelding
Foto: Piet van Kampen

Jan Regeer legt na elf jaar de voorzittershamer neer

Sport

Voorhout • Het was al een tijdje bekend maar deze week is het zover. Donderdag 1 november draagt Jan Regeer tijdens de Algemene Ledenvergadering de voorzittershamer over aan Rogier Hoeijmans. Op vrijdag 2 november is de afscheidsreceptie bij Foreholte. 

Door Piet van Kampen

Na een periode van elf jaar waarin hij met passie de preses van de club was, vindt Regeer (66) het tijd voor een opvolger. Hij is realistisch genoeg en beseft dat verjonging goed voor de toekomst van de club is. "Je moet niet alleen maar voor de vorm blijven zitten als je ouder wordt. Sommige mensen kunnen dingen, waar zij lang mee bezig zijn geweest, niet loslaten. Dat is niet goed," is zijn realistische kijk op de zaak.

Regeer is te veel clubman om nu hij voorman af wordt 'met clubpensioen' te gaan. Hij blijft wedstrijden voor de jeugd en senioren fluiten, blijft scheidsrechters begeleiden en is ook niet te beroerd om nog bardiensten te blijven draaien. De wedstrijden van het eerste elftal zal hij zeker niet over slaan. Bij uitwedstrijden zal hij –ondanks dat hij dan niet meer officieel in functie is - het bestuur vertegenwoordigen, omdat zijn opvolger Hoeijmans (36) soms binnen de club dan nog andere verplichtingen heeft. Een ultiem voorbeeld van een vrijwilliger waar verenigingen grotendeels hun bestaansrecht aan verlenen. Waar de scheidende preses zich ook sterk voor blijft maken is het evenement op Hemelvaartsdag. Het grote toernooi waarvan hij destijds zelf de initiatiefnemer was. "Het is op die dag altijd één hele grote familie bij ons op het sportpark." vertelt de aimabele Regeer met gepaste trots.

Voor iedereen

'Voorzitter van een club zijn betekent dat je er voor iedereen moet zijn' is zijn credo. "Dat vind ik heel belangrijk en dat moet je dan ook uit willen dragen." Hoe kwam Regeer als niet-Voorhouter eigenlijk bij de club terecht? "Ik werd door de vorige voorzitter Peter van Kesteren gevraagd als veilingmeester voor de jaarlijkse veiling. Peter had toen gedacht dat ik eindelijk maar eens Foreholter moest worden en dat werd ik dus in 2000," licht hij toe. Zo is Jan er dus ingerold en werd hij een echte clubman. Tijdens zijn 'ambtsperiode' beleefde hij veel plezier aan de derby's tegen Teylingen. Het hoogtepunt vond hij echter het kampioenschap waardoor het eerste elftal met trainer Kees Zethof van de derde naar de tweede klasse promoveerde en het bereiken van de nacompetitie met trainer Marcel IJzendoorn. Helaas ging het hierin net mis. Hij blikt er met genoegen op terug, evenals op zijn voorzitterschap. Het wordt dus geen definitief afscheid van roodwit. "En trouwens, ze kunnen mij altijd bellen voor bepaalde klusjes."

Uit de krant