De derby tussen Foreholte en Teylingen staat al heel wat seizoenen op het programma. | Foto: archief
De derby tussen Foreholte en Teylingen staat al heel wat seizoenen op het programma. | Foto: archief Foto: OrangePictures

Derbydag verplaatst naar de zaterdag

Sport

Teylingen • Om dé derby van Teylingen een extra feestelijk tintje te geven, nemen de voetbalclubs RKVV Teylingen uit Sassenheim en Foreholte uit Voorhout het deze keer op een zaterdagnamiddag tegen elkaar op. Dit sportieve treffen in de 2de klasse C is op zaterdag 3 november om 17.30 uur op sportcomplex De Roodemolen in Sassenheim.

Rogier Landwer Johan, voorzitter van RKVV Teylingen; "Om er een geweldige derbydag van te maken, zijn verschillende commissies al een poosje bezig met het organiseren van activiteiten als ratels en spandoeken maken door jeugdleden en een loterij met vele prachtige prijzen na de wedstrijd." Om 14.30 uur wordt in het clubhuis een heuse persconferentie belegd. Jeugdleden kunnen daar vragen stellen aan enkele spelers van Teylingen 1 en hoofdtrainer Marc van Wonderen. Landwer Johan: "Als mensen niet in de gelegenheid zijn om dit bij te wonen, kunnen zij op de Facebookpagina van RKVV Teylingen deze persconferentie live volgen. Erg leuk om sociale media op deze manier in te kunnen zetten. Bij andere gelegenheden hebben we gemerkt dat hier veel animo voor is".

Niet alleen bij Teylingen, ook bij Foreholte wordt veel aandacht besteed aan deze altijd bijzondere wedstrijd. "De voorwedstrijden met jeugdspelers zijn natuurlijk erg leuk om te organiseren. Maar wat te denken van het derby Keezen-toernooi, waar supporters van beide verenigingen aan deelnemen op de avond vóór de derby in het clubhuis van Teylingen. Een heel andere 'tak van sport', maar het geeft wel aan hoe zo'n derby leeft bij beide clubs." zegt Rogier Hoeijmans, beoogd voorzitter van Foreholte. "En hoe goed de sfeer is tussen de beide clubs" aldus Landwer Johan. "Want hoewel we natuurlijk allemaal fanatiek zijn, wat voor spelletje er ook gespeeld wordt, na afloop maken we er samen altijd weer een gezellig feestje van!".

Uit de krant