Ter Leede Vrouwen geven winst uit handen

Sassenheim • Voor Vrouwen 1 van Ter Leede werd duidelijk gemaakt dat je een wedstrijd pas gewonnen hebt na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter.

Op het eigen sportpark Roodemolen speelde Ter Leede op zaterdag 17 november tegen promovendus RVVH uit Ridderkerk. Vanaf het eerste fluitsignaal domineerde Ter Leede en werd de tegenstander direct onder druk gezet. Dit resulteerde na vijf minuten in een snelle aanval, die door de gasten alleen onreglementair kon worden onderbroken. Een strafschop was het gevolg en Kimberley Vermeij schoot feilloos binnen.

Gelijk en voorsprong

Ook hierna bleef Ter Leede de bovenliggende partij. RVVH probeerde via de diepe bal de twee snelle spitsen te bereiken. Zij zorgden diverse malen voor onrust in de Ter Leede defensie. Na 20 minuten viel de op dat moment niet geheel verdiende gelijkmaker, toen een van de spitsen de bal bekwaam over de te ver voor haar doel staande keepster kan lepelen. Deze tegenslag werd goed verwerkt, Ter Leede kreeg diverse goede mogelijkheden en Julie Hendriks kon via een hard ingeschoten bal opnieuw een voorsprong voor Ter Leede bewerkstelligen. Dit werd ook de ruststand op een ijzig koud sportpark.

Opnieuw Hendriks

Na de rust trok Ter Leede direct fel van leer en opnieuw Hendriks was met een afstandsschot succesvol. Hierna stokte het bij om onduidelijke redenen bij Ter Leede. De voorwaartsen konden nier meer worden bereikt en RVVH kon na de 3-1 bekeken ten aanval gaan. De achterhoede van Ter Leede was niet alert genoeg en dus kon de spits van RVVH een voorzet voor de handen van de keepster in het doel koppen. (3-2). Dit was voor RVVH het teken om op zoek te gaan naar een resultaat. De thuisclub ging nog angstiger spelen en kreeg als nog de deksel op de neus, na een goede aanval van RVVH (3-3).

Teleurstellend

Hierna trachtte Ter Leede de bakens nog te verzetten maar stuitte tweemaal op de RVVH keepster en zag de spitsen van RVVH ook nog kansen missen. Na 95 minuten stond er een juiste 3-3 op het scorebord en voor Ter Leede toch een teleurstellend resultaat.