Lucas de Waaij in de aanval voor de Sassenheims ploeg. | Foto: pr.
Lucas de Waaij in de aanval voor de Sassenheims ploeg. | Foto: pr.

Bassets hard onderuit tegen honderdjarig DSR

Sport

Sassenheim • Na een interlandperiode gingen de rugbyers van The Bassets weer het veld op. Tegen DSR-c begon de ploeg van Phil Leck goed, maar kwam daarna de achterstand niet meer te boven.

Na een periode van drie weken moest The Bassets het opnemen tegen de jarige studenten van DSR-c in Delft. Met deze oudste rugbyclub van Nederland, die dit jaar honderd jaar bestaat, heeft The Bassets een goede vriendschappelijke band, maar tijdens wedstrijden is daar niets van te zien of te merken. De studenten, onder leiding van oud-Bassets trainer Michiel Snijders, moet het vooral hebben van techniek, terwijl de Sassenheimse formatie het moet hebben van de kracht. The Bassets begon furieus aan de wedstrijd en denderde in rap tempo door de vijandelijke linies heen. De eerste punten stonden op het bord, 0-5. De supporters die de kou en nattigheid hadden getrotseerd kregen het er spontaan warm van.

Trukendoos

DSR-c liet zich niet van hun stuk brengen en trok de trukendoos open en namen de gehele regie van de wedstrijd in handen. De jonge ploeg van Bassets-trainer Leck werd op alle fronten afgetroefd. Met veel kunst en vliegwerk werden sommige aanvallen nog wel gestopt, maar veel al was het raak. De effectiviteit van de studenten was zo scherp dat op de einduitslag van 47-11 niets op af te dingen was. Dit verlies kwam als een mokerslag aan, net voor de wedstrijd tegen titelkandidaat Diok. 

Uit de krant