| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Foreholte verliest voor rust door eigen doelpunt

Voorhout • Foreholte verloor uiteindelijk van de koploper in de 2e klasse C. Vooraf was een dergelijk resultaat wellicht wel ingecalculeerd, maar na vijfennegentig minuten haalde heel TAC'90 opgelucht adem en verdween de ploeg van Frank Bloemheuvel 'wat zurig' naar de kleedkamer.

De best voetballende ploeg van de 2e klasse C opende de wedstrijd door de aanval te zoeken. Foreholte had zich terdege voorbereid en speelde vanuit de organisatie behoedzaam, met inzet en dicht bij elkaar. De roodwitte formatie wachtte af wat TAC'90 zou proberen te bewerkstelligen. Het was dan ook een enorme domper toen reeds na zes minuten TAC'90 de score openbrak. Aan de rechterkant verspeelde Olle Roffelsen de bal, die vervolgens door verdediger Andrew Stokkel voor het doel werd gebracht. Onder druk speelde Tjeerd van der Zwaan de voorzet achter Foreholte-keeper Matthijs Guijt (0-1). Even later herhaalde deze situatie zich aan de rechterkant via Joost van Dam, maar hier kon Matthijs Guijt nog redding brengen op de schuiver van Jeffrey Ramkisoen na aangeven van Randall Labordus.

In de lucht

De Voorhouters herpakten zich en gaven verder in de eerste helft nauwelijks meer iets weg. Tweede domper was dat aanvoerder Sten Admiraal zonder druk een liesblessure opliep en het veld moest verlaten voor Marouane El Idrissi. Zonder verdere wissels begonnen de ploegen aan de tweede helft, waarbij Foreholte met de wind mee naar de kantine zou spelen. De Voorhouters namen het initiatief, brachten het fysieke aspect in de wedstrijd en TAC'90 ging daar in mee. Op zich was dat een onverstandige keuze, want daarmee verdween het gevaar uit de aanval van de ploeg uit Den Haag. Foreholte reeg de kansen op de gelijkmaker niet aaneen, maar naarmate het einde naderde hing de 1-1 wel steeds meer in de lucht. De Voorhouters drongen steeds meer naar voren en hoopten tegelijkertijd dat de beslissende treffer niet aan de andere kant zou vallen. Dat gebeurde niet, hoewel Randall Labordus de bal met een boogje op de bovenkant van de lat liet vallen en even later liet ook Mohammed Achalhi keeper Guijt kansloos, maar zijn lob daalde over de kruising.

Kansen

Foreholte moest inmiddels alle zeilen bijgezetten op weg naar het doel van Giovanni Spaan. De eerste corner na rust ging rechtstreeks tegen de lat, Toni Arroyo kopte duikend de bal ruim naast het doel en de ingebrachte Sam Lemmers zag zijn voorzet aan Arroyo en Christian Guijt voorbijgaan. Diezelfde Guijt kreeg nog de beste kans toen zijn inzet eindigde op de vuisten van Spaan.

In de absolute slotfase stuitte rechtsachter Stokkel nog één keer op keeper Matthijs Guijt. Diezelfde Guijt trok in de dying seconds mee naar voren, maar hoe de Voorhouters ook probeerden, de mannen van winnende coach Mario Koswal bleven overeind en gingen met de drie punten van het veld. 'Zuur', zo karakteriseerde trainer Bloemheulvel de nederlaag voor zijn jongens en inderdaad, gezien de energie en passie die er in deze wedstrijd gesmeten was een te billijken kwalificatie. Aan de andere kant, er was ook niet zomaar een ploegje naar de Elsgeest gekomen.

Ten laatste dient nog opgemerkt te worden dat scheidsrechter El Hajouti een prima wedstrijd floot en de luidruchtige aanhang van TAC'90 een groot aandeel leverde aan deze bijzonder leuke wedstrijd.