Pascal de Ridder aan de bal tegen ESTO. | Foto: Peer Compeer
Pascal de Ridder aan de bal tegen ESTO. | Foto: Peer Compeer Foto: Peer Compeer

Teylingen wint wederom in blessuretijd

Sassenheim • 'De allerlekkerste overwinning tot nu toe!', sprak trainer Marc van Wonderen euforisch na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen ESTO (4-3). In een knotsgek duel, waarin er aanvankelijk niks aan de hand was voor de Sassenheimers, keerde Teylingen een achterstand in blessuretijd om in een driepunter.

In de beginfase had Teylingen de controle en kwam het via tweemaal Sam Witkamp identiek op voorsprong. Er werd in een vroegtijdig stadium druk gezet, de bal werd veroverd en Witkamp kon twee keer hard uithalen en doeltreffen. De definitieve nekslag leek te volgen, maar die bleef wonderwel uit. Nog voor rust kwam ESTO terug in de wedstrijd dankzij Jesper den Besten en even later een penalty van Wouter-Jan Bos. Verdedigend laat Teylingen de laatste weken teveel steken vallen, wat ervoor zorgt dat het vaak drie of vier goals moet maken om een wedstrijd winnend af te sluiten.

Nederlaag lijkt in de maak

Na de rust werd het veldspel er niet beter op en tot overmaat van ramp scoorde Bos z'n tweede van de middag. Zijn indraaiende corner vloog in één keer achter de verbouwereerde doelman Tarek Kharboutli. In de fase hierna probeerde Teylingen het met goede wil, zonder enorm grote kansen te creëren. Een nederlaag tegen de laagvlieger leek in de maak, totdat Jaap Zwetsloot mocht aanleggen vanaf elf meter. De topscorer faalde niet en heel Teylingen ging er nog eens goed voor zitten. In de derde minuut van de extra tijd was het invaller Wesley Ritzen die, met een beetje geluk, raak schoot en zo de gevierde man was.

Aansluiting

Een moeizame, maar daardoor wel een lekkere en belangrijke overwinning. Hierdoor houdt Teylingen aansluiting met de top vier. In de laatste twee weken tot de winterstop krijgt het Stompwijk op bezoek, om vervolgens te eindigen bij ROAC. Vier of zes punten zou een goed tussenrapport opleveren voor de Sassenheimers.

'Schrikken van persoonlijke fouten'

Trainer van Wonderen was blij en kritisch tegelijk: "De persoonlijke fouten moeten er echt uit. Als je ziet wat er allemaal aan dat penalty moment vooraf gaat, dan schrik je je dood. Dat is vijfde klas niveau. Ik ben daarentegen wel tevreden over de veerkracht en het geloof houden in een resultaat. Dat wordt dan toch beloond en dat is niet voor het eerst dit seizoen".

21. 1-0, Sam Witkamp, 22. 2-0, Sam Witkamp, 32. 2-1, Jesper den Besten, 39. 2-2, Wouter-Jan Bos (pen.), 71. 2-3, Wouter-Jan Bos, 90+1. 3-3, Jaap Zwetsloot (pen.), 90+3. 4-3, Wesley Ritzen

Opstelling: Kharboutli, Dofferhoff, Dolieslager, van den Nouland, Heemskerk; Rodenburg (75. Prange), van der Vlugt, van Wijk; Witkamp (75. Ritzen), Zwetsloot en de Ridder.