Rianne Heemskerk (brons) en Loesanne van der Geest (goud) zorgen voor twee medailles voor de Warmondse IJsclub. | Foto: pr. Foto: pr.

Drie keer goud voor marathonschaatsers WIJC bij Zuid-Hollandse Kampioenschappen

Warmond • Patricia Koot, Yves Vergeer en Loesanne van der Geest zijn in hun klasses op zaterdag 1 december kampioen geworden tijdens de Zuid-Hollandse Kampioenschappen in Den Haag.

De wedstrijd begon met het Gewestelijk Kampioenschap Marathon voor de junioren. Na 15 ronden reed Patricia Koot (WIJC) als eerste over de finishlijn, gevolgd door Chloé Hoogendoorn uit Woubrugge en Veerle van Koppen uit Poeldijk (3e). Tom Leltz (WIJC) werd bij de heren junioren tweede, de winst moest hij laten aan Roy Hoogendoorn uit Boskoop. Derde werd Max Bergsma (jun.C) uit Oudenhoorn.

Ronde voorsprong Van der Geest

Loesanne van der Geest (WIJC en marathonploeg Nedflex) was de snelste bij de dames, gevolgd door Demi Vollering uit Berkel en Rodenrijs en op plaats drie Rianne Heemskerk (WIJC). Deze marathon over 30 ronden werd afgelegd met een gemiddelde snelheid van 37,4 km/u. Van der Geest finishte met een ronde voorsprong.

Vergeer de sterkste

Bij de heren won Yves Vergeer (WIJC en marathonploeg Okay Fashion&Jeans) van zijn medevluchters Roel Boek en nummer drie Jan-Willem Broos. Kees Heemskerk (WIJC en marathonploeg Groenehartsport.nl) werd vijfde. Deze wedstrijd ging over 60 ronden.