Jeugd Ter Leede in beeld bij profclubs | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pr./Hans Schalk
Sassenheim

Jeugd Ter Leede in beeld bij profclubs

  Sport

Sassenheim •  Ze hebben het bij Ter Leede nog niet eerder meegemaakt in de clubhistorie: een JO10-1 (categorie onder de 10 jaar) dat op het hoogste niveau speelt en tot driemaal toe kampioen wordt.

Het sterrenteam van trainer Steven Hartevelt laat zaterdag voor eigen publiek UVS uit Leiden met 7-1 kansloos en verovert met nog één competitiewedstrijd te gaan de titel. Het moet gezegd: je weet niet wat je ziet. Links en rechts schieten de watervlugge spelertjes hun tegenstanders voorbij. De pass is negen van de tien keer op maat, het positiespel is van een niveau dat je zelden bij negenjarigen ziet en ook de individuele kwaliteiten van deze voetballertjes is groot.  

Gekocht sterrenelftal?

Wie niet beter weet, denkt dat hier een bij elkaar gekocht sterrenelftal voetbalt. "Dat is het toch echt niet. Hoewel, bij Ter Leede weet je het nooit", grapt de opa van Thymen. "Buiten het veld zijn het ook nog eens vriendjes van elkaar", vertelt de moeder als doelpunt nummer zes valt.

Uitnodigingen van profclubs

Het is ook de profclubs in de regio niet ontgaan dat zich bij deze Sassenheimse club iets bijzonders voltrekt. "Spelers zijn al uitgenodigd voor trainingen bij BVO's", vertelt de trainer. "Het zijn allemaal goede spelers. Hoe dat kan? Aan de ene kant heeft Ter Leede met deze groep het geluk van een hele talentvolle lichting en aan de andere kant kan dat talent zich ontplooien dankzij een goed jeugdplan."

Als de scheidsrechter affluit, vallen de spelertjes elkaar om de nek. De huifkar staat bij wijze van spreken klaar voor de zegetocht door het dorp.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>