Logo deteylinger.nl
Olav Streng test de Amstelveense defensie. | Foto: pr.
Olav Streng test de Amstelveense defensie. | Foto: pr. (Foto: pr.)

The Bassets teleurgesteld de winterstop in

  Sport

Sassenheim • The Bassets heeft ook de laatste wedstrijd van dit jaar verloren. In en tegen Amstelveen gingen ze met 24-14 onderuit. Na de winterstop komen de rugbyers uit in de degradatiepoule. 

De wedstrijd was nog geen tien minuten aan de gang of de Sassenheimers keken al tegen een 12-0 achterstand aan. Hierdoor schrokken ze wakker en kwamen zelfs op een 12-14 voorsprong. Lang konden ze daarvan niet genieten. De gastheren speelden zich slim en behoedzaam naar een 24-14 winst toe.

Degradatiepoule

Nu de eerste fase van de competitie erop zit kan de balans worden opgemaakt. Van de elf wedstrijden werden er slechts twee gewonnen. Hoofdtrainer Phil Leck en The Bassets waren al van elkaar gescheiden en na de winterstop spelen de Sassenheimers in de degradatiepoule.

De negatieve cijfers liegen er niet om en is Bassets onwaardig. De redenen zijn aanwijsbaar. De lappenmand is overvol en het jeugdig talent moet nog wennen aan het niveau. The Bassets hoeven echter niet voor degradatie te vrezen. Door de uitbreiding van de Ereklasse van twaalf naar veertien teams, zakt geen enkel team een niveau. Toch willen de Sassenheimers in het nieuwe jaar goede resultaten neerzetten onder leiding van  interim -rainers Ripine en Tuiavii. De competitie start  weer op zaterdag 12 januari. 

Meer berichten