Logo deteylinger.nl
Foto: pr./Paul Fredrikze

Warmondse IJsclub succesvol bij nieuwjaarswedstrijden

  Sport

Warmond • Bij de nieuwjaarswedstrijden in de schaatshal in Leiden kwamen op vrijdag 4 januari veel jeugdige schaatsers aan de start. Ook de Warmondse IJsclub (WIJC) was succesvol.

Boaz Gringold eindigde bij bij de junioren B op de eerste plaats. Tweede plaatsen waren er voor Rianne Koot bij de meisjes JunB, voor Rens Vergeer bij de jongens pupillen, met een persoonlijk record, voor Floris Mingelen bij de jongens benjamins, ook met een PR en voor Stefanie Koot bij de meisjes welpen. Mara Vergeer (welpen), Roel Vlagsma (jun C) en Avery Heemskerk (junB) werden derde, alle drie met een persoonlijk record.

Van de 25 WIJC-deelnemers hebben 16 schaatsers een persoonlijk record gereden. Twee rijders zijn gevallen, maar reden wel hun rit uit.

NK Marathon

Het jaar begon met het NK marathon in Groningen op Nieuwjaarsdag. Bij de Dames won Irene Schouten voor de vierde keer op rij, iets wat alleen Atje Keulen-Deelstra eerder lukte. Schouten (Royal A-Ware) werd heel goed geholpen door haar ploeggenote Carien Kleibeuker. Tijdens de wedstrijd waren de WIJC'ers regelmatig voorin te zien. Anne Leltz (WIJC en A6), Iris van der Stelt en Lisa van der Geest (beide WIJC en mkbasics.nl) probeerden weg te komen, hielpen een ploeggenote of testten de alertheid van Kleibeuker. In de eindsprint werd Lisa van der Geest vierde, Iris van der Stelt eindigde op de zesde plaats, Loesanne van der Geest werd 24e en Anne Leltz 32e.

Vergeer even op kop

Bij de heren neo-Senioren was de wedstrijd net iets te lang voor Yves Vergeer (WIJC en Okay Fashion & Jeans). Hij lag bij het luiden van de bel alleen aan kop, maar het peloton kwam voor de streep nog over hem heen en hij finishte uiteindelijk als zestiende. De winst ging naar Ruud Slagter (Bauerfeind-AGU). Tweede werd Ronald Haasjes (ZiuZ) en op de derde plaats eindigde Jordy van Workum, een marathonploeggenoot van Yves Vergeer.

Bij de Heren Senioren moest Leander van der Geest (WIJC - Sportchalet Viehhofen) er ongeveer acht ronden voor het einde vanaf, maar hij werd nog als 42e geklasseerd. Kees Heemskerk (WIJC en Groenehartsport.nl) verliet de baan al eerder, hij werd niet in de einduitslag opgenomen. De titel ging voor de zevende keer naar Arjan Stroetinga (Royal A-ware).

Meer berichten