Afbeelding
Foto: pr.

The Bassets nog in winterslaap

Sport

Sassenheim • Voor de rugbyers van The Bassets zit de winterstop er weer op en moesten ze weer vol aan de bak tegen het Amsterdamse Ascrum. 

De Ereklasse is na de kerst in tweeën gebroken en bestaat nu uit een kampioenspoule en een degradatiepoule en omdat de resultaten van The Bassets tegen vielen spelen ze nu in de degradatiepoule. Een geluk bij een ongeluk is dat er dit seizoen niet gedegradeerd kan worden, aangezien de Ereklasse volgend jaar wordt uitgebreid van twaalf naar veertien teams. Dit geeft The Bassets lucht, want het lek is nog niet boven. Het bleek ook na de wedstrijd tegen Ascrum in Amsterdam. Dit team schoot uit de startblokken en zetten in een mum van tijd The Bassets op een niet meer te overbruggen achterstand van 24-0. Nog net voor de rust konden de Sassenheimers nog wat terug doen, 24-7.

Ascrum werd daar niet echt zenuwachtig van en in de tweede helft waren beide teams weliswaar meer aan elkaar gewaagd, maar al snel werd duidelijk dat de Amsterdamse studenten bij het laatste fluitsignaal als terechte winnaar van het veld zouden stappen. Met een einduitslag van 48-17 deden zij dat dan ook. Voor The Bassets is het nu zaak de rug te rechten en lering te trekken uit de komende wedstrijden. Op zaterdag 26 januari speelt The Bassets thuis tegen Oemoemenoe uit Middelburg.

Uit de krant