Zoe de Ridder in de aanval.
Zoe de Ridder in de aanval. Foto: pr.

Foreholte wint op pure wilskracht

Voorhout • Het dames 1 team van HV Foreholte heeft in het nieuwe jaar de eerste overwinning op zak.

Na een week intensief en met veel plezier trainen zou tegen DSVD moeten blijken of de lessen van vorige week tegen VZV goed waren verwerkt. Gelukkig gaf Dames 2 in de wedstrijd voor de Dames 1 een goed voorbeeld. Zij wonnen met 30-23 van United Breda. Na een nog niet overtuigende eerste helft bij de Dames 1 had Foreholte weliswaar maar 12 doelpunten tegen, maar slechts 9 gescoord. Met het accent op de verdedigende inzet kon Foreholte in de tweede helft goed bijkomen. Een aantal snelle aanvallen en sterke individuele acties gaven nu doelpunten of een 7 meter. De laatste minuut was bloedstollend spannend. Een time-out voor DSVD met nog 1 punt voorsprong voor Foreholte. En uitsluitend op enorme inzet heeft Foreholte de punten kunnen behouden (21-20).