Man of the match Dennis Rietberg voorop in de strijd. | Foto: pr.
Man of the match Dennis Rietberg voorop in de strijd. | Foto: pr. Foto: pr.

Nipt verlies voor The Bassets

Sassenheim • De rugbyers van The Bassets hebben hun tweede wedstrijd in de play-offs nipt verloren (32-35). De Sassenheimse ploeg had wat recht te zetten omdat ze vorige week te dik verloren. Voor eigen publiek wilde ze laten zien dat dit een incident was.

Uit Middelburg kwam Oemoemenoe op bezoek, dit team draait lekker mee in de bovenste regionen dus The Bassets kon de borst nat maken. De bonkige Zeeuwen pakte meter voor meter terrein en waren sterk aan de bal. The Bassets deed er alles aan score te voorkomen en dit lukte slechts gedeeltelijk. Af en toe kon The Bassets zelfs wat speldenprikjes uitdelen, zodat de rust werd ingegaan met een achterstand van 13-25.

In de tweede helft hadden The Bassets steeds meer grip op Oemoemenoe en kroop zelfs langszij. Met nog enkele minuten speeltijd waren het toch de Zeeuwse gasten die de stand op 32-35 drukte. The Bassets kon de stand gelijk trekken, maar het publiek vroeg om alles of niets en daarbij werd een onnodige overtreding gemaakt waarbij de scheidsrechter voor het laatst op zijn fluit blies. Ondanks dit nipte verlies was er tevredenheid. The Bassets hield aan deze wedstrijd toch twee zuurverdiende punten over en daar kunnen ze op voortborduren naar de volgende wedstrijd. Die is op zaterdag 9 februari uit tegen Waterland RC in Purmerend.