Foreholte scoort in beginfase en wint derby van Teylingen | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay (Foto: pixabay)
Voorhout

Foreholte scoort in beginfase en wint derby van Teylingen

  Sport

Voorhout • Of de overwinning wel of niet verdiend was, daar maalde na afloop geen enkele Voorhoutse supporter om. De oorwassing in Sassenheim op die duistere zaterdagavond in november was in elk geval met deze drie wedstrijdpunten tenietgedaan. 

In de aanloop naar de derby waren de supporters in Voorhout er niet echt gerust op. De doffe dreun vanuit de eerste wedstrijd lag nog vers in het geheugen. Zelf leken de Voorhouters niet echt in een beste periode en Teylingen had in de hervatting van de competitie de nummer laatst GDA achteloos met 5-0 aan de kant geschoven. Op welke wijze Teylingen te bestrijden was de gehele week 'trending topic' op de Elsgeest.

Doelpunt in vierde minuut

Al snel na het beginsignaal van scheidsrechter Roelof Luinge was duidelijk dat centrale verdediger Gido Drewes in de ploeg gebracht was om het gevaar Jaap Zwetsloot te beteugelen. Zodra de Teylinger spits binnen dertig meter van het doel van Matthijs Guijt verscheen was het Drewes die naast hem opdook. Het kwam de Voorhouters bijzonder goed uit dat de wedstrijd al in een vroeg stadium werd opengebroken. In de 4e minuut wist de prima spelende Toni Arroyo de bal bij Marouane el Idrissi te krijgen. De rechterspits leek in kansrijke positie de bal alsnog te verspelen, maar met de punt van de schoen wist hij de bal onder Tarik Karboutli door te werken (1-0).

Aanvallend

Vanaf dat moment was de derby los en was het spel op de wagen. Beide ploegen zochten de aanval en kansen deden zich derhalve ook voor in de buurt van de goalies Karboutli en Guijt. Eerst was het na goed doorzetten van Lasse van Wijk dat Pascal de Ridder in de gelegenheid was om binnen te tikken, maar zijn inzet werd nog net door de Voorhoutse verdediging geblokt. Aan de overkant nam Toni Arroyo de voorzet van Jelle Geerlings onmiddellijk op de schoen en poeierde bikkelhard voorlangs. Vlak daarna creëerde Arroyo nog een kans voor zichzelf, maar kwam opnieuw niet verder dan diagonaal en naast het Teylinger doel.

Heft in handen

Naast het duo Drewes-Zwetsloot was ook Sebastiaan Bloemendaal op het centrale middenveld voortdurend in de slag met Lasse van Wijk, Mark van der Vlugt of wie hem dan ook voor de voeten liep. Op het half uur nam Teylingen het heft in handen. Met snel combinatiespel drong men de Voorhoutse ploeg achteruit en het was een wonder dat Foreholte ongeschonden de rust wist te halen. Voortdurend deden zich mogelijkheden voor en werd het doel van Matthijs Guijt op de korrel genomen, maar de meeste inzetten verdwenen toch naast de palen. De Voorhouters mochten bepaald niet mopperen toen een al te druistige actie van Olle Roffelsen op Jaap Zwetsloot door arbiter Luinge 'buiten de zestien' werd gezien.

Laatste wissels

In de tweede helft had Foreholte de verdedigende zaken wat beter voor elkaar. Er waren wel mogelijkheden voor Teylingen, maar heel erg hoefde keeper Guijt zich daar niet voor in te spannen. Aan de andere kant kwamen de Voorhouters niet meer echt gevaarlijk voor het doel van Karboutli. Beide oefenmeesters wisselden nog een troef in de wedstrijd. Bij Foreholte kwam Lucas Wiering en Marc van Wonderen bracht Melle de Louw.

Uiterste redding Guijt

In de eindfase van de wedstrijd, die aan beide ploegen heel veel energie had gekost, zette Teylingen nog één keer de gashendel open en de Voorhouters leken te bezwijken. Mark van der Vlugt zette zich achter de vrije trap op zo'n twintig meter van het Voorhoutse doel. Alles wat Teylingen was op de tribune kwam na de inzet van Van der Vlugt al overeind, maar het was Guijt die met een uiterste inspanning de bal uit de bovenhoek wist weg te halen. Van voetbal was in de laatste minuten geen sprake meer. De collectiviteit van de Voorhouters, die na afloop door winnende coach Bloemheuvel werd aangemerkt als 'de sleutel van het succes', vierde ook op dat moment hoogtij en ontlaadde zich bij het eindsignaal van de soeverein leidende scheidsrechter.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>