Floris Mingelen districtskampioen bij de Benjamins | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Floris Mingelen (m) wint het goud bij de Benjamins. | Foto: pr.
Floris Mingelen (m) wint het goud bij de Benjamins. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Warmond

Floris Mingelen districtskampioen bij de Benjamins

  Sport

Warmond • Floris Mingelen (WIJC) is districtskampioen geworden bij de Jongens Benjamins. Hij was op de ijsbaan in Leiden de snelste op beide afstanden. Floris liet eerst de snelste tijd noteren over twee rondjes en daarna scherpte hij zijn persoonlijk record aan over een ronde en was ook daarmee de snelste.

Ruim honderd kinderen waren op zaterdag 26 januari al vroeg in de Schaatshal in Leiden voor hun kampioenschap van het KNSB district Sassenheim. Het ging dit keer om Mini's, de schaatsenrijders van 7 en 8 jaar en om de rijders van 6 jaar en jonger die onder de Benjamins vallen.

Benjamins

Floris Mingelen werd bij de jongens Benjamins eerste. Thomas van der Zwet (STS-KGM) werd vijfde met een persoonlijk record.  Bij de meisjes kwam Wies van Winsen (WIJC) op de eerste afstand, twee ronden, ten val, maar op tweede afstand die over één ronde ging, verbeterde zij wel haar persoonlijk record.

Meisjes Mini's

Jet van Winsen (WIJC) behaalde met twee persoonlijke records een achtste plaats bij de meisjes Mini's. Sophie Koetsier (STS-KGM) werd vijfde met een PR op twee ronden. Renske Kranenburg (STS-KGM) werd elfde, ook met een persoonlijk record op de twee ronden. Fiene Kranenburg werd 25e, Bregje Gijzenberg eindigde op de 35e plaats en Maud Moret (STS-KGM) werd na een val 42e en de laatste deelneemster van STS-KGM, Lynn van Leeuwen, eindigde op de 45e plaats.

Jongens Mini's

Wout Bakker (WIJC) eindigde als twaalfde bij de jongens Mini's ook met twee persoonlijke record. Cas Hogendoorn (WIJC) reed zijn eerste wedstrijd reed behaalde een keurige 25e plaats bij de jongens Mini's.  Er waren geen jongens Mini's van STS-KGM.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>