| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Teylingen pas laat langs ONA

Sport

Sassenheim • In een wedstrijd waarin Teylingen een stuk beter was dan de tegenstander, wist het pas in het slot van de wedstrijd afstand ten nemen van ONA uit Gouda. In de 72e minuut brak Mark van der Vlugt met een schitterende vrije trap de ban brak en twee minuten later was het Jaap Zwetsloot die de keeper omspeelde. Dit alles nadat ONA al enige tijd met tien man verder moest spelen na de rode kaart van laatste man Jeffrey Terlouw.

In de uitwedstrijd op het gras in Gouda wist Teylingen ook al heel laat de wedstrijd te beslissen, zelfs in de blessuretijd destijds was het Zwetsloot met de 1-2. In de return was de wedstrijd wederom spannend en interessant te noemen. Teylingen had de overhand, het creeerde een aantal goede kansen, maar het 'killen' lukte gistermiddag niet echt. Met name Zwetsloot en de teruggekeerde Melle de Louw waren bedrijvig. Een onterecht afgekeurde goal van Zwetsloot was een domper voor de Sassenheimers, waar ONA één kans tegenover stelde in de eerste helft.

Sportieve revanche

Na de pauze domineerde Teylingen nog meer en speelde het redelijk goed positiespel. Een vrije trap van van der Vlugt spatte uiteen op de paal en in de rebound schoot de Louw ongelukkig op de lat. Twintig minuten voor tijd, ONA speelde toen al met tien man, haalde van der Vlugt sportieve revanche door in zijn tweede poging wel knap raak te schieten. Kort hierna was het Zwetsloot die een counter beheerst afrondde en zo zijn zeventiende doelpunt maakte in veertien competitieduels.

Aanvaller de Louw was blij met de zege én zijn eigen terugkeer: "Het is een lekkere overwinning, ik kreeg zelf veel tijd en ruimte, dat is lekker om m'n acties te maken. M'n laatste wedstrijd in Teylingen 1 was denk ik ergens in oktober en dan is het na vorige week weer lekker om in de basis te starten. Ik had ook nog moeten scoren, dat was jammer. Na de rode kaart van ONA konden we nog makkelijker de ruimtes bespelen en dat hebben we gelukkig uitgebuit dankzij Mark en Jaap". Over z'n terugkeer was hij ook opgetogen: "Ik ben blij dat ik weer terug ben en ik hoop dat ik dit kan doorzetten, de trainer heeft vertrouwen in mij. Volgend seizoen weet ik het ook nog niet wat ik ga doen, al heb ik het hier bij Teylingen prima naar m'n zin. Volgende week uit bij Laakkwartier zal het een lastig potje worden, maar kom maar op hoor', sloot de buitenspeler af.

59. Bijz.: rode kaart Jeffrey Terlouw (ONA), 72. 1-0, Mark van der Vlugt, 74. 2-0, Jaap Zwetsloot

Opstelling: Kharboutli, Dofferhoff, Dolieslager, van den Nouland, Heemskerk; Rodenburg, van der Vlugt, van Wijk (79. Prange); de Louw, Zwetsloot en de Ridder (86. Witkamp).