Foreholte kan Borhave de laatste tien minuten niet afstoppen. | Foto: pr.
Foreholte kan Borhave de laatste tien minuten niet afstoppen. | Foto: pr. Foto: pr.

Laatste tien minuten ziet Foreholte Borhave uitlopen

Voorhout • Lang kon Foreholte mee in de thuiswedstrijd tegen Borhave. Tot tien minuten voor tijd. De gasten winnen met 24-28.

Bij coach Erik van der Wel overheerst een dag later nog steeds de teleurstelling. "Er is goed gespeeld, er is met snelheid gespeeld, er zijn goede combinaties geweest, er zijn veel 7-meters mee gekregen. Er is onnodig balverlies geleden, er zijn kansen gemist, de samenwerking in de verdediging haperde. In deze wedstrijd zat van alles."

Foreholte begon sterk en kwam op een 10-5 voorsprong. Tegenstander Borhave wist zich terug te knokken tot 10-10, waarna de wedstrijd tot de rust gelijk opging (14-14).

Vooruitgang

De ploegen zijn aan elkaar gewaagd, tot het laatste deel, vertelt Van der Wel. "Uiteindelijk in de laatste 10 minuten hebben we geen antwoord meer op hun goed georganiseerde verdediging. En dan loopt de achterstand nog onnodig van twee naar vier punten op. Dus wel teleurgesteld, en zeker niet zonder optimistisch verwachtingspatroon. Er zit vooruitgang in, alleen moeten we de goede periodes langer laten duren. Het oude vertrouwde spelpatroon van je afschudden kost tijd. Alleen zoveel tijd is ons niet gegund. Blijft over om te doen wat we vanaf januari hebben gedaan. Keihard trainen, geloof versterken in de gekozen speelwijze en zelfvertrouwen tanken uit alle goede acties en combinaties die er de afgelopen wedstrijden zijn geweest. We gaan er voor!".