Afbeelding
Foto: pr./Peer Compeer

Ondanks puntverlies is periodetitel voor Teylingen nog in zicht

Sport

Sassenheim • Teylingen heeft gisteren in een ietwat saaie vertoning 1-1 gespeeld tegen KDO. Voor rust viel er aan beide kanten twee grote kansen te noteren, na rust waren de kansen eveneens schaars, al vielen er wel twee doelpunten te noteren. 

Beide teams gokten veel op hun sterspeler. Jaap Zwetsloot aan Teylingen kant was zo nu en dan weer levensgevaarlijk, maar miste de absolute scherpte in de afronding. Aan de andere kant was het Jesse Stange, die op snelheid de verdedigers van de Sassenheimers een aantal keren te slim af was.

Kort na de onderbreking brak Teylingen de ban, middels een schitterende aanval. Stand-in Rik Prange (Mark van der Vlugt is op vakantie) stak rechtsbuiten Sam Witkamp diep, die met een puntgave voorzet het hoofd van Jaap Zwetsloot vond. Vrijwel direct erna was het alweer gelijk. Vanuit een halve scrimmage was het Bart Hoving die KDO langszij bracht.

Te weinig creativiteit

Toen Zwetsloot én Lasse van Wijk daarna uitvielen met blessures werd het er allemaal niet beter op. Teylingen mist creativiteit én daadkracht zonder deze twee spelers en wanneer je over creativiteit spreekt mag Van der Vlugt zeker niet onbelicht worden. Teveel van hetzelfde type spelers in één linie zorgt voor voorspelbaarheid, iets wat KDO aanvoelde en op zoek ging naar de winst. Tel daarbij op dat de opbouw van achteruit een structureel probleem blijft (KDO zette Raymond Dolieslager slim vast en liet Dennis van den Nouland de opbouw verzorgen) en dan wordt het positiespel ondermaats.

Periodetitel

Positief is dat Teylingen altijd strijd als een team en hierdoor niet eens zo gek veel weg gaf. De eindstand van 1-1 was een terechte afspiegeling van de verhoudingen op het veld. Geluk bij een ongeluk was dat ROAC én Foreholte ook puntverlies leden, waar Teylingen bij een overwinning op zondag 24 februari uit bij datzelfde ROAC, normaal gesproken de Tweede Periode kan pakken. Foreholte en Laakkwartier hebben een wedstrijd minder gespeeld, maar een veel minder doelsaldo dan Teylingen. Dat zou een knappe prestatie zijn van de equipe van Marc van Wonderen. In de totaalstand is Teylingen gestegen naar de derde positie.

Spanning volgende week

Middenvelder Rik Prange na afloop: "Het is zonde vandaag dat we puntverlies hebben geleden, maar het was een gelijkwaardige wedstrijd, zonder al teveel kansen en 1-1 was denk ik terecht. Er was veel strijd aanwezig vandaag en mijn taak was vandaag te controleren en te passen. Wat betreft de tweede periode staan we er goed voor, het wordt lastig tegen ROAC volgende week, omdat we daar weinig winnen de laatste jaren. Er zal spanning op zitten volgende week, maar ik heb er zin in," sloot Prange af.

Opstelling: Kharboutli, Dofferhoff, Dolieslager, van den Nouland, Heemskerk; Rodenburg, Prange, van Wijk (66. Vooijs); Witkamp, Zwetsloot (61. de Louw) en de Ridder.

47. 1-0, Jaap Zwetsloot, 50. 1-1, Bart Hoving

Uit de krant