Lisa van der Geest wint vijfde wedstrijd in KPN Grand Prix | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pr./schaatspeloton.nl
Warmond

Lisa van der Geest wint vijfde wedstrijd in KPN Grand Prix

  Sport

Warmond • Lisa van der Geest heeft tactisch sterk gereden en Carien Kleibeuker in de laatste meters voor de finish van de vijfde Grand Prix wedstrijd verslagen. Pien Keulstra werd derde.

Het marathon peloton was in actie op het bevroren zeeijs van de Botnische golf, bij Luleå, hoog in Zweden. Daar worden de laatste drie wedstrijden om de KPN Grand Prix op natuurijs verreden. De eerste drie wedstrijden waren in januari op de Weissensee in Oostenrijk.

De vijfde wedstrijd in de Grand Prix was een korte koers en in de definitieve ontsnapping van Carien Kleibeuker ging Lisa van der Geest mee. Pien Keulstra sloot zich wat later aan. Ze bleven vooruit en Irene Schouten - het hele seizoen een onverslaanbaar team samen met Kleibeuker - kon geen roet meer in het eten gooien. Kleibeuker plaatste nog een paar keer een aanval, maar kreeg geen kans. In de laatste meters ging Van der Geest haar voorbij en won zo de wedstrijd.

Voor Van der Geest een revanche voor de vierde wedstrijd. Daarin moest ze uitstappen door botte ijzers. Die werden veroorzaakt door steenslag rond een brug. 

Grand Prix finale

Iris van der Stelt (WIJC, mkbasics.nl) is in de zesde en laatste wedstrijd van de KPN Grand Prix over 100 kilometer als tweede geëindigd achter Irene Schouten. Irene Schouten heeft op de Grand Prix 5 na alle marathonwedstrijden waaraan zij deelnam gewonnen.

Iris van der Stelt is in het eindklassement van de natuurijsmarathons als derde geëindigd.  Punten verdiende Van der Stelt vooral door de winst van de Alternatieve Elfstedentocht (Grand Prix 3) op de Weissensee. De winst van het klassement was voor Carla Ketellapper-Zielman en Merel Bosma had genoeg punten verzameld voor de tweede plaats. Lisa van der Geest  staat in het eindklassement op de zevendeplaats, Anne Leltz (WIJC en A6) op de 35ste plaats en Loesanne van der Geest (WIJC en Nedflex) op de 47ste.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>