| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Beste wedstrijd van het seizoen levert Foreholte volle winst op

Voorhout • Foreholte speelde beste 85 minuten van het seizoen. Gek genoeg smeekte al wat rood-wit een warm hart toedroeg na 96 minuten naar scheidsrechter Ricardo Mulder om een eind aan de wedstrijd te maken.

Met Lucas Wiering en Sam Lemmers voor Guido Drewes en Jelle Geerlings startte Foreholte flitsend aan de wedstrijd tegen het 'onbekende' ESTO. Lemmers bewees na zestien minuten zijn uitverkiezing in de basis door een voorzet van Joost van Dam steenhard achter doelman Joey Anker te koppen (1-0). De Voorhouters speelden bedachtzaam en geduldig en waakten er voor om de mannen uit Bodegraven in de wedstrijd te laten komen. Het lag dan ook in de lijn van de wedstrijd dat vanuit een bijna identieke situatie Lemmers bij de tweede paal kon binnenkoppen, dit keer op aangeven van Toni Arroyo (2-0). Even later zag William van Vliet zijn schot net naast draaien. Voor rust werd een heuse en verdiende hattrick van Lemmers door een verdedigend blok teniet gedaan. In de absolute slotfase wist ESTO nog een klein offensief te brengen.

Nog niet de beslissing

Met Rob Bruijnen voor Niels van der Meer kwam ESTO wat beter uit de kleedkamer dan de ploeg van trainer Frank Bloemheuvel. De Voorhouters moesten er duidelijk weer even inkomen. Toen dat eenmaal een feit was, waren zij ook heer en meester over de wedstrijd. Zodra Foreholte de bal kwijt was joegen voorhoede en middenveld de Bodegravers op, waarna de bal weer snel in bezit was. Eerst moest keeper Matthijs Guijt nog naar de hoek voor een hard schot van Tim van de Lagemaat, waarop Lucas Wiering antwoordde met een lepe inzet die net niet voldoende hoogte had om keeper Joey Anker te verontrusten. In de 68e minuut leek Foreholte de wedstrijd te beslissen. Marouane el Idrissi probeerde zich vrij te draaien, maar besloot op tijd om de bal af te leggen naar de rechtervoet van William van Vliet. Zijn diagonale schuiver was te veel voor Anker (3-0).

De weg kwijt

De wedstrijd leek gespeeld, maar nadat man of the match Olle Roffelsen was gewisseld voor Jelle Geerlings , nalde opnieuw Van de Lagemaat een vrije trap op de bovenkant van de deklat. Vervolgens was het Arno Zijm die een van de paal terugspringende bal wist binnen te werken (3 -1). Geen enkele Voorhouter die zich zorgen maakte, zeker niet toen Joost van Dam oog in oog kwam met keeper Anker, maar Van Dam kon de rust niet bewaren.

De Voorhoutse verdedigers waren in de laatste minuten nadrukkelijk de weg kwijt. Eerst was het Lars Verheul die vrij, maar zonder resultaat, voor keeper Guijt verscheen. Daarna mocht topscoorder Wouter-Jan Bos een vrije trap net over de lat laten dalen en tenslotte kon Kevin Duthler alsnog vrij inkoppen (3-2). Toen iedere Voorhouter zich ongerust begon af te vragen waar, de verder prima leidende, scheidsrechter Mulder toch al die blessureminuten vandaan wist te halen, floot de leidsman alsnog af.