Teylingen loopt periodetitel op haar na mis | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: CC0
Sassenheim

Teylingen loopt periodetitel op haar na mis

  Sport

Sassenheim • In een spannende wedstrijd heeft Teylingen net niet weten te winnen in Rijpwetering. Na 90 minuten stond er een 1-1 op het scorebord, een uitslag waar beide ploegen 'periode technisch' gezien niets aan hebben. Voor de rust bracht Tom van der Vlugt die Teylingen op voorsprong, kort na rust maakte Loek van der Star gelijk. In de slotfase waren de beste kansen voor Teylingen, met name Sam Witkamp had zich onsterfelijk kunnen maken. Zijn stift belandde in de handen van de keeper.

Teylingen speelde gisteren in een sterk gewijzigde formatie. Jaap Zwetsloot is op skivakantie en dat gemist voelt groot, hij is de maker van 20 goals in de competitie (Teylingen maakte er 34 voorafgaand deze wedstrijd). Lasse van Wijk en Pascal de Ridder, die de ambitie hebben uitgesproken Teylingen naar de 1e klasse te willen helpen, kozen voor een weekendje Madrid. Rik Prange, Melle de Louw en Tom van der Vlugt kwamen in hun plaats. Van der Vlugt werd deze week gebeld door Marc van Wonderen of hij een eenmalige terugkeer voor deze belangrijke wedstrijd zag zitten. Van der Vlugt hierover: "Ik heb een goede band met Marc en wilde graag voor deze wedstrijd mijn steentje bijdragen. Ik denk dat dit aardig gelukt is met m'n goal".

Kansen

ROAC speelde opportunistisch met vroege voorzetten vanaf de zijkant het zestienmetergebied in. Dit leverde veel gevaar op, maar geen grote kansen. Na een goede voorzet van Collin Dofferhoff kon Van der Vlugt als een echte spits bij de eerste paal binnenwerken. Na de rust was het alweer snel in evenwicht wat betreft de score, want Loek van der Start kon gemakkelijk wegdraaien bij Daan Heemskerk. In de fase hierna stiftte van der Vlugt de bal op de lat, schoot Prange ziedend hard op de lat en ging Witkamp drie minuten voor tijd één-op-één met de keeper. Hij stiftte de bal in plaats van hem naast de doelman te schieten.

Teylingen had voor het eerst in de geschiedenis een periodetitel kunnen pakken in de Tweede Klasse, echter lukte dit net niet. Ondanks de beperkte middelen hebben de Sassenheimers op een positieve wijze gepresenteerd. Wat als iedereen er was, luidde de vraag na afloop. Die vraag kan moeilijk beantwoordt worden. De vraag of Teylingen de ambitie moet hebben om Eerste Klasse voetbal te gaan spelen, lijkt wat gemakkelijker te beantwoorden. Van der Vlugt: "Als er jongens in de selectie de ambitie uitspreken dat ze Eerste Klasse willen spelen, maar vervolgens wel op vakantie gaan, gaat er volgens mij in die zin ook wat mis. Overigens moet Teylingen dat ook helemaal niet willen".

39. 0-1, Tom van der Vlugt, 49. 1-1, Loek van der Star

Opstelling: Kharboutli, Dofferhoff, Dolieslager, van den Nouland, Heemskerk; Rodenburg, M. van der Vlugt, Prange; Witkamp, T. van der Vlugt (69. Ritzen) en de Louw (82. Witteman).

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>