Pien Hersman nationaal kampioen op de supersprint | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Pien Hersman wint goud.
Pien Hersman wint goud. (Foto: pr.)
Sassenheim

Pien Hersman nationaal kampioen op de supersprint

  Sport

Regio • De Lissese Pien Hersman wist op zaterdag 23 februari de Nederlandse supersprint titel over 2 x 100 en 2 x 300 meter te behalen bij de junioren C. Tot de laatste 300 meter streed de 15-jarige VWO-scholiere om de titel met het Noord-Hollands schaatstalent Pien Smit.

Op de losse afstanden behaalde Hersman brons op de 100 meter en zilver op de 300 meter. Vorige week was het sprinttalent al goed om dreef door op het NK Kortebaan in Biddinghuizen de zilveren medaille mee naar huis te nemen.

De andere STS-KGM Clubselectieleden deden ook van zich spreken. Sterre van Schaik reed een geweldig NK. Met vier constante afstanden werd de pas eerste jaar C-junioren zesde. Ook Ward Dielissen deed als eerste jaars C van zich spreken. Hij sprintte naar de achtste plaats. Vorige week schaatste het talent naar de bronzen medaille op het NK Kortebaan. Bowien van der Spek uit Abbenes werd netjes veertiende in het sprintgeweld als eerste jaars B-juniore.

'Unieke prestatie voor de schaatsvereniging'

Trainer Martin Hersman kijkt tevreden terug op de afgelopen nationale sprint weekenden. "Schaatsen begint met snelheid. Dit is ongelooflijk belangrijk voor de toekomst. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal zijn deze wedstrijden superzwaar door de vele starts op een dag. Ik ben dan ook ontzettend trots op de jeugdschaatsers van de STS-KGM Clubselectie. We staan vanuit de club met zes schaatsers aan de start van het NK Kortebaan en met vier rijders op het NK Supersprint. Dit is nog nooit gebeurd in de geschiedenis van de club. En als je dan ook nog podiumplaatsen en titels wint met deze kleine verschillen, dan kunnen we alleen maar concluderen dat dit een unieke prestatie is voor de schaatsvereniging".

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>