Hornsveld bezorgt Judo Team Bollenstreek eerste buitenlandse goud | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Voorhout

Hornsveld bezorgt Judo Team Bollenstreek eerste buitenlandse goud

  Sport
Eva Hornsveld is de beste in haar categorie. Trainer Johan Zagers is trots op zijn pupil.
Eva Hornsveld is de beste in haar categorie. Trainer Johan Zagers is trots op zijn pupil.

Voorhout • Voor het eerst in het bestaan van het Judo Team Bollenstreek werd deelgenomen aan een buitenlands toernooi, het Open Antwerp Judo Toernooi. Op zaterdag 23 februari waren zowel de gehele Belgische als de Nederlandse judo top aanwezig bij het Open Antwerp Judo Toernooi. Eva Hornsveld ging met goud naar huis.

Judo Team Bollenstreek was met vier judoka's afgereisd. Bij de dames stond Eva Hornsveld klaar op de judomat. De eerste wedstrijd was ze uitgeloot en daardoor kon zij haar tegenstanders observeren en de tactiek van tevoren bepalen. ''De opdracht was simpel. Ik moest van mijn coach Johan hoog in mijn pakking druk (hand hoog in de revers vasthouden en duwen) houden. Het was even zoeken naar het juiste gevoel, maar eenmaal vast was het erop en erover,'' aldus Hornsveld.

Na zeer sterke judopartijen, waarin Hornsveld zeer dominant heerste, kon zij haar Belgische tegenstanders verslaan en wist zij de eerste buitenlandse gouden medaille voor het Judo Team terug mee naar de Bollenstreek te nemen. ''Komende weken zullen we nog wat kleine details gaan bijwerken om op 9 maart op het NK-18 voor het goud te gaan,'' aldus hoofdtrainer Johan Zagers.

Zware loting mannen

Bij de mannen kwamen Yannick Turk, Stefan Disseldorp en Bas Verwer in actie. Alle drie hadden een zware loting. Ze troffen de regerend district kampioen en de regerend Belgisch Kampioen. De mannen knokten hard en gaven niet zomaar op, hielden zich keurig aan de afspraken en maakten het hun tegenstanders flink lastig. Bas Verwer wist een wedstrijd te winnen met twee keer wazari. Trainer Zagers ie een tevreden man: ''Fantastisch wat ze laten zien op dit niveau, als je zo onbevangen en open de wedstrijden instapt en je houdt aan afspraken. Dan kun je als trainer alleen maar genieten."


Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>