Geen periodetitel Foreholte na ruime nederlaag tegen RVC'33 | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: CC0
Voorhout

Geen periodetitel Foreholte na ruime nederlaag tegen RVC'33

  Sport

Voorhout • Foreholte kon bij winst in Reeuwijk ook de tweede periode winnen. Het liep anders voor de Voorhouters, die zagen hoe RVC'33 de voor hen drie belangrijke punten in eigen huis hielden.

En opnieuw herhaalde de geschiedenis zich en wederom in het nadeel van de Voorhouters. Eerder dit seizoen werd in de eerste periode in kansrijke positie niet thuis gegeven in de laatste fase. Op zondag 3 maart moest voor de winst in de tweede periode gewonnen worden van RVC'33, maar weer werd Foreholte te licht bevonden. 

Stolwijk gevaarlijk

Eenvoud was het kernwoord van het RVC'33-spel dat meer dan voldoende bleek voor een overwinning op Foreholte. De Voorhouters, die eerder dit seizoen een keiharde nederlaag leden tegen de buren Teylingen met een excelleerende Jaap Zwetsloot, was vooraf gewaarschuwd voor de scorende capaciteiten van Reeuwijker Frank Stolwijk. Resultaat van al die goede bedoelingen was dat de tien van RVC'33 zorg droegen aan het beteugelen van het Voorhoutse voetbal om vervolgens Stolwijk aan het werk te zetten. De nummer 10 kreeg in de hele wedstrijd vijf kansen, waarvan hij er vier achter keeper Matthijs Guijt neerlegde.

Verdedigend centrum

Op zich en optisch kwamen de mannen van Bloemheuvel best goed uit de startblokken. Foreholte probeerde binnen de uiterst lastige omstandigheden combinerend de aanval te zoeken om vervolgens te proberen de in vorm zijnde Sam Lemmers aan te spelen. RVC'33 zette daar een krachtig verdedigend centrum tegenover en opende bij balverovering onmiddellijk de tegenaanval door de bal rechtstreeks richting de aanvallers te schieten. Het was een half uurtje wachten welke spelopvatting de overhand zou krijgen, maar in de 31e minuut was het voor de eerste keer Frank Stolwijk die een vrije trap eerst tegen Guijt aan kopte om vervolgens in de rebound raak te schieten (1-0).

Foreholte ging op zoek naar de gelijkmaker, maar liep zich voortdurend vast op de resoluut opererende verdedigers van RVC'33. Spits Sam Lemmers scoorde bijna met de borst en raakte met een schot de buitenkant van de paal, maar het was opnieuw Stolwijk die een over de Voorhoutse verdediging overwaaiende bal oppikte (2-0). 

Kleine mogelijkheden

De tweede helft werd in meerdere opzichten een kopie van de eerste. Foreholte bleef voetballend zoeken naar de mogelijkheden om aan te haken bij de Reeuwijkers, maar deze middag was het binnen de weers- en veldomstandigheden onmogelijk om op deze wijze een resultaat te halen tegen het stug verdedigende RVC'33. Foreholte kreeg kleine mogelijkheden, Joost van Dam schoot zelfs een keer van dichtbij op de paal. De inzet en goede wil waren in meer dan voldoende mate aanwezig, maar ook RVC'33 werkte zich een slag in de rondte en speelde zonder al te veel paniek alles wat gevaarlijk leek vrij simpel weg. In de tegenstoot was het vervolgens nog voor het uur dat de Reeuwijkse topscoorder een voorzet vanaf de linkerkant onbedreigd binnenwerkte (3-0) en toen invaller Jimmy Voorn zich in het strafschopgebied vergreep aan zijn snellere tegenstander, stuurde Stolwijk zijn collega Daan Zantinge weg om vervolgens zelf de penalty achteloos langs Matthijs Guijt te schuiven (4-0).

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>