Celeste Split sluit de wedstrijd als 'Player of the Match'.
Celeste Split sluit de wedstrijd als 'Player of the Match'. Foto: pr./René van Dam

TOP niet getest tegen LDODK

Sassenheim • De weken van de waarheid breken aan. Dat TOP/SolarCompleet zich al geplaatst heeft voor de play-offs en PKC dat na de bizar hoge uitslag tegen KCC (52-21) ook heeft gedaan zal niemand verbazen. Om de plekken drie en vier wordt echter nog volop gestreden en daarvoor is tegenstander LDODK één van de kandidaten met goede papieren.

Coach Jan Niebeek, weer terug op de bank na een week ziekte, was vooraf heel benieuwd naar hoe zijn ploeg ervoor stond. "We gaan ons meten met een goede tegenstander en ik ben heel benieuwd hoe we er als ploeg zullen staan. Zeker gezien de afgelopen weken, waarmee we wel wonnen, maar waar ik niet tevreden was over het spel. We zijn aan het team aan het bouwen waarbij ik vind dat we nog beter moeten en kunnen verdedigen."

Duels

Het omzetten van de eerste aanval en verdediging wierp gelijk zijn vruchten af. Celeste Split gaf gelijk haar visitekaartje af en scoorde de 1-0 en 2-0. De variant op de vrije bal werd vervolgens door Jet Hendriks benut. Zo stond er al snel een 3-0 op het scorebord. Inmiddels werd al duidelijk dat LDODK, veel moeite had met de verdedigende druk van TOP. Mick Snel en Nick Pikaar stonden tegenover de twee spitsen en die werden vrijwel uitgeschakeld doordat de bal na één schot weer voor TOP was. Deze keuze werd bewust gemaakt en pakte heel goed uit. LDODK stelde daar veel fysiek tegenover, maar dat werkte juist tegen hen, want TOP won bijna al die duels. TOP speelde een hele goede wedstrijd, was op alle fronten beter en er waren prachtige goals te noteren. In de laatste fase voor rust verzuimde TOP om de voorsprong verder uit te breiden en daardoor kon LDODK met 16-12 de ruststand bepalen.

TOP-machine

Na rust was de eerste fase voor LDODK en met nog 16 minuten op de klok was de achterstand nog maar twee doelpunten: 18-16. TOP speelde slordiger en maakte wat fouten, maar zoals al vaker deze competitie bleef TOP rustig, zette de poppetjes goed neer en scoorde vervolgens uit drie aanvallen twee doelpunten. De 19-16 van Nick Pikaar en de 20-16 van Jet Hendriks waren de definitieve beslissing. De TOP-machine ging weer draaien en het spel was mooi en van een hoog niveau. Een schoolvoorbeeld van zo'n heerlijke TOPaanval was de 25-19 van Frank Mostard. De 27-19 was een noodschot volgens Celeste Split, maar ze kreeg hem er wel heel knap in vanaf de zijlijn. Dit was alweer haar zeven goal en dat bracht haar naast een ongekend hoog percentage (7 uit 18) ook nog de titel 'Erima player of the match'. De eindstand was uiteindelijk enigszins geflatteerd maar verdiend voor TOP: 29-19.

Split was blij met de overwinning: "We hebben deze week als ploeg veel gesproken en er zijn harde noten gekraakt, dan is het heel fijn dat we vandaag zo'n wedstrijd spelen. We hebben als team gespeeld." Coach Jan Niebeek kon alleen maar instemmend knikken.